Tijdelijke werk stop

New Holland stuurt 400 medewerkers naar huis

1 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Als gevolg van de lage vraag naar landbouwmachines bouwt Case New Holland (CNH) flink minder nieuwe apparatuur. Het ontslaat daarom 413 werknemers op de fabriek in Saskatoon, Canada. Daarvan mogen er 338 in september weer terugkomen, als de vraag naar machines hopelijk is aangetrokken. 75 werknemers zijn definitief ontslagen.

413

mensen

worden door CNH ontslagen waarvan 75 definitief

De fabriek in Saskatoon biedt werk aan ongeveer 700 personen. Dat er 412 tussen mei en augustus naar huis kunnen heeft dus flinke gevolgen voor het personeelsbestand. CBC News maakte dit vorige week maandag bekend. Naar eigen zeggen is de fabriek in provincie Saskatchewan de grootste machinefabriek van Canada. Naast een productiefaciliteit bevinden zich er ook de onderdelenvoorziening en R&D centrum. In totaal beslaat de fabriek 72 hectare.

Het is niet de eerste keer dat CNH mensen ontslaat op deze locatie. In 2009 konden 300 medewerkers tijdelijk naar huis. Toen waren nog 900 mensen werkzaam in Saskatoon. In de fabriek worden maaiborden, precisiezaaimachines, graanzaaimachines, zelfrijdende en getrokken veldspuiten en cultivators voor New Holland, Case IH en Flexi-Coil gebouwd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden