Uitbreiding bestaand pand

JCB steekt 25 miljoen euro in Duitse locatie

7 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Engelse machinefabrikant JCB heeft recent de grootste op zichzelf staande investering in hun bedrijfsgeschiedenis aangekondigd. Het steekt 25 miljoen euro in hun Duitse locatie, waar agrarische en bouwmachines worden verhandeld. De oppervlakte van het pand in Keulen wordt meer dan verdubbeld.

25

miljoen

euro steekt JCB in hun 'Duitsland centrale'.

De nieuwe centrale Duitsland moet dit jaar nog helemaal gereed zijn, schrijft Top Agrar. De oppervlakte wordt verdubbeld en stijgt tot 5,1 hectare. Het Engelse bedrijf van de familie Bamford is sinds 1965 in het land actief en viert dus dit jaar hun vijftigste verjaardag. Het is niet zo vreemd dat JCB hun pijlen richt op Duitsland. Het is namelijk de grootste exportmarkt voor bouwmachines in Europa. Wereldwijd komt het op een vijfde plek.

Vanuit het pand in Keulen is JCB actief als importeur voor alle bouw- landbouw- en industriemachines die vanuit Engeland naar Duitsland komen. Voor de komende jaren wordt een groei verwacht, waardoor nu al wordt geïnvesteerd. Volgens Frank Zander, directeur van JCB Duitsland, kan met de uitbreiding ook de service en onderdelenvoorziening worden verbeterd. Het pand is namelijk strategisch gebouwd, langs twee snelwegen.

Naast ruimte voor meer kantoren worden trainings- en serviceruimtes bijgebouwd. Die worden ingezet voor alle JCB producten. Ook zal het gebouw een flinke showroom krijgen, waar tevens gedemonstreerd kan worden en nieuwe producten gelanceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden