Overname bandenleverancier

Trelleborg staat steviger op Australische bodem

10 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Zweedse bandenfabrikant Trelleborg maakte begin deze maand bekend het bedrijf Armstrong Tyres over te nemen. Deze Australische onderneming uit Bendingo, Victoria, levert en monteert banden in de agrarische sector. Daarmee hopen de Zweden hun marktaandeel in het land te kunnen vergroten. Armstrong behaalde vorig jaar een omzet van ongeveer 7,5 miljoen Australische dollars en bestaat sinds 1937.

7,5

miljoen

Australische dollar omzet behaalde Armstrong Tyres vorig jaar

Een beetje bijzonder is het nieuws wel, want Armstrong Tyres was voorheen geen dealer van Trelleborg. Het verkoopt vooral Continental banden en heeft ook een eigen bandenmerk: Agritech. 16 medewerkers verkopen en monteren banden vanuit drie vestigingen. Hoeveel Trelleborg voor het bedrijf heeft betaald werd niet bekend gemaakt.

Volgens Trelleborg is Australië een groeimarkt en wil het graag beter vertegenwoordigd zijn. Het hoofdkantoor van Trelleborg Wheel Systems staat in Melbourne, Victoria. Maar, de Zweden hebben nog vijf regiovestigingen verspreidt door het land. Maurizio Vischi, directeur van Trelleborg Wheel Systems, zegt dat het merk haar marktaandeel binnen de agrarische sector graag verder wil uitbreiden. Daarvoor ziet het veel mogelijkheden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden