Pichon Tact-Master

Tablet stuurt mesttank en bemester aan

15 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Franse Pichon is momenteel de laatste in een rij fabrikanten die de tablet lijken te omarmen als terminal voor werktuigbesturing. Hun systeem - om je mesttank mee te bedienen - heet Tact-Master en draait op een Windows tablet. Op het scherm kun je verschillende automatische functies oproepen, waardoor je minder handelingen hoeft te verrichten. Die activeer je met een joystick.

Via een Windows tablet kun je met Tact-Master de mesttank en bemester aansturen

Väderstad liet als eerste fabrikant een praktijkrijpe tablet-besturing zien tijdens de afgelopen Agritechnica. Al snel daarna volgde onder andere Bogballe. Al eerder werd met een tablet geëxperimenteerd, door bijvoorbeeld trekkerfabrikanten Claas en Argo, maar dat zag nooit het levenslicht. Pichon heeft inmiddels de Tact-Master in de praktijk draaien.

De Franse fabrikant uit Bretagne – die recent nog in het nieuws kwam met hun verworven importeurschap voor Vervaet – heeft Tact-Master al langer in de praktijk draaien. Eerst als grote bedieningskast, en later in een soort eigen tablet. Nu wordt de overstap gemaakt naar een echte tablet, die universeel bruikbaar is en relatief goedkoop aan te schaffen.

Nieuw dit jaar is de koppeling met GPS. Daarmee kan Pichon kaarten genereren van het perceel en de bemester automatisch in- en uitschakelen op het signaal van de GPS.

Om het de chauffeur gemakkelijker te maken heeft Pichon vijf automatische programma’s in geprogrammeerd voor de mesttank. Een soort kopakkermanagement. Er is een transport modus, pomp modus voor automatisch vullen, bemester modus voor verschillende type bemesters, bemest modus en een optionele flowmeter modus. Deze vijf programma’s selecteer je met een joystick, wat meer gevoel geeft in een hobbelende cabine. In totaal zijn 15 automatische programma’s via de tablet af te spelen.

Iedere gebruiker kan de tabletbesturing indelen naar zijn persoonlijke voorkeur. Zo kun je zelf functies toevoegen of verwijderen. Staat de tablet in verbinding met het internet, dan kan een medewerker van Pichon dat ook op afstand verrichten.

Dit jaar wordt Tact-Master Tablet voor het eerst aangeboden. Via een wifi signaal of ethernetkabel is hij aan de machine verbonden. De GPS connectiviteit is een extra optie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden