In Nieuw-Zeeland

Lely start samenwerking voor sensortechnologie

22 April 2015

Lely Group uit Maasland gaat in Nieuw-Zeeland samenwerken met het bedrijf Livestock Improvement Corporation (LIC) voor de ontwikkeling van sensortechnologie. LIC is een Nieuw-Zeelands bedrijf dat huist in Hamilton, op het noorder eiland. Voor het ontwikkelen van nieuwe sensoren neemt LIC het kleine bedrijfje Lely Sensortec over, dat nu nog onderdeel van Lely Group is.

Lely zegt zelf dat het om een samenwerkingsverband gaat, maar LIC neemt vanaf 1 juni 2015 één van hun bedrijven over. Daar is vijf man personeel werkzaam. Lely Sensortec ontwikkelt sensoren om de dierprestaties, productie en gezondheid te kunnen meten. LIC en Lely Group gaan hier samen aan werken en beide ondersteuning leveren voor de bestaand melksensoren die een dochterbedrijf van Lic; Dairy Automation Limited, al op de markt heeft gebracht.

‘Met behulp van sensortechnologie kan big data worden gecreëerd wanneer een koe wordt gemolken’ legt LIC directeur Wayne McNee uit. ‘Dit systeem kan voor de boer voor meer productiviteit en winst zorgen. Lely staat wereldwijd bekend als een bedrijf met innovatieve systemen. Door samen te werken kan de ondersteuning voor onze bestaande sensoren worden verbeterd en de ontwikkeling van nieuwe techniek worden bespoedigd.’

In hun thuisgebieden gaan LIC en Lely samen de producten verkopen. Wereldwijd zijn daarvoor afspraken gemaakt met het bedrijf SCR Dairy. Die gaan de sensortechniek voor herd management onder andere in Israel, Rusland, Wit-Rusland en Turkije verkopen.

Regenradar
Powered by Agroweer
Dumping laat fritessector Nieuw-Zeeland ongemoeid

Inside Aardappel

Dumping laat fritessector Nieuw-Zeeland ongemoeid

Melkaanvoer Nieuw-Zeeland toont nieuwe krimp

Inside Melk

Melkaanvoer Nieuw-Zeeland toont nieuwe krimp

Fonterra stemt over andere bezitsverhoudingen

Inside Melk

Fonterra stemt over andere bezitsverhoudingen

Nieuw-Zeeland pompt miljoenen in uienketen

Inside Uien

Nieuw-Zeeland pompt miljoenen in uienketen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief