Voor ADM Amerika

Drones goedgekeurd voor controle op gewasschade

28 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Archer Daniels Midland Co, een van de grootste voedselverwerkers wereldwijd, heeft van de Federal Aviation Administration (FAA) een vergunning gekregen om drones in te zetten voor gewasinspecties in de Verenigde Staten. Dit jaar nog gaat het in de Midwest UAV’s testen om gewasschade in beeld te brengen. Dat nieuws maakte het bedrijf vorige week bekend.

ADM start dit jaar met het gebruik van drones om gewasschade vast te stellen

ADM hoopt volgend jaar zomer het systeem volledig op de rails te hebben, zo zei het tegen persbureau Reuters. Dit jaar starten de eerste tests. Het vliegen met drones voor een commercieel doel is in de Verenigde Staten verboden. De FAA is zeer zuinig met het verlenen van vergunningen, maar ADM heeft deze weten te bemachtigen. Het papier stelt echter alleen het gebruik van de hobbydrone DJI Phantom 2 toe. Voor gebruik van een ander toestel moet men wederom een aanvraag indienen.

Voor ADM spaart het gebruik van drones vooral tijd en dus geld uit. Een specialist laat de drone over het gewas vliegen en heeft zo beter zicht op het schadebeeld. Of, dat is in ieder geval het idee. Ook in Nederland zijn er mogelijkheden om dit uit te voeren. Hoe groot de besparingen zijn gaat ADM dit jaar in het midden van de VS uittestten. Tijdens de zomer van 2016 moet het systeem volledig operationeel zijn.

Het bericht is vooral goede promotie voor ADM. De Phantom 2 is de nummer één voor hobbyisten en kost zo’n 1.200 euro. Hij heeft een relatief simpele camera. Op iedere hoek van de straat verkrijgbaar en zonder bijzondere gewassensoren. Maar, wellicht toereikend voor dit werk. ADM heeft er inmiddels twee in eigendom. Dit jaar worden er nog eens twee aangeschaft voor het maken van gewasfoto’s.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden