Op hakselaar, rooier en pers

Krone en Grimme omarmen Isobus app

1 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Al sinds 2013 zijn de samenwerkende Duitse fabrikanten onder CCI bezig met het ontwikkelen van een Isobus app op tablets en smartphones. Krone en Grimme zijn twee van de deelnemers die de Control Mobile app officieel lanceren. Krone voor de grootpakpers en hakselaar, Grimme voor de bieten- en aardappelrooier. De app regelt de ‘telematrie’ en houdt gegevens bij over het gedane werk.

Krone en Grimme gebruiken als eerste twee fabrikanten de Control Mobile app

Sinds eind november vorig jaar staat de Control Mobile app van CCI in de app store, voor gebruik op iPhones en iPads. Echter, om hem in de cabine te kunnen gebruiken moet je wel eerst de i10 adapter van CCI aanschaffen. Die zorgt ervoor dat de gegevens – afkomstig van het Isobus systeem – via een wifi signaal naar je draadloze toestel worden verzonden.

De app verzamelt op een gemakkelijke manier data over het werk dat wordt uitgevoerd en zorgt ervoor dat dit snel is door te sturen. Bijvoorbeeld via de mail in een PDF document. Is het hakselen of rooien klaar, dan kun je als chauffeur de gegevens over de capaciteit, opbrengst en bewerkte oppervlakte direct naar de klant mailen. Hoe gedetailleerd deze gegevens zijn hangt af van de machine. Ook kun je de gegevens exporteren naar management software. Krone levert daar hun eigen programma voor; Big Data Tool.

Krone laat Control Mobile haar nieuwste generatie BigPack grootpakpersen en Big X hakselaars ondersteunen. Is de hakselaar uitgerust met opbrengstmeting, dan verzamelt de machine het gehalte drogestof en de opbrengst. Daarnaast worden de machinegegevens opgeslagen. Brandstofverbruik, tijd en locatie. Bij de pers worden zaken als het gemiddelde baalgewicht, vochtgehalte en totaal aantal geperste balen opgeslagen.

Grimme toont de app op hun bietenrooier. Ook daar worden machine gegevens opgeslagen. De fabrikant benadrukt dat ook de data van andere Isobus machines is te verzamelen. De CCI i10 adapter plug je namelijk in de Isobus stekker. Het is ook te gebruiken voor niet-Isobus machines. Je  voert dan de werkbreedte in en – met behulp van de ingebouwde GPS ontvanger – wordt de bewerkte oppervlakte opgeslagen.

Het Competence Center Isobus (CCI) werd in 2009 opgericht door Amazone, Grimme, Krone, Lemken en Rauch. CCI richt zich volledig op de ontwikkeling van ISOBUS systemen en data mangement. Grote kans dat de app dus straks ook met meer van deze merken compatibel is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden