Project New Holland

Studenten zien robots als toekomst voor fabrikant

10 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Hoe denken jongeren dat trekkers en landbouwmachines er in de toekomst uit zullen zien. Dat vroeg New Holland aan een groep design studenten uit Milaan. Zonder agrarische achtergrond, maar wel visueel ingesteld. Zij kwamen met een aantal radicale onderwerpen. Onder andere een New Holland drone en robottrekkers.

De studenten zitten op de Domus Academy in Milaan. New Holland vroeg hun het leven te schetsen van een fictieve boer; farmer Joe. Niet alleen werd gezocht naar een futuristische trekker, maar ook de rest van zijn dagelijks leven. Vandaar dat ook een drone werd uitgetekend.

New Holland presenteert de uitkomst van het project tijdens de Expo in Milaan op haar duurzame paviljoen. Daar is onder andere het ‘commando centrum’ van farmer Joe te zien. Daar vandaan kan hij zijn robottrekkers op het land aansturen. Er is één hoofdtrekker aanwezig: Queen. Die werkt volledig autonoom. Daar zijn weer een aantal losse voertuigen bij aangesloten.

Een ander apparaat is de Tractobot. Een drone en off road voertuig in één. De propellers zijn eveneens de wielen om in het land te rijden. Daarmee kun je op afstand robottrekkers in de gaten houden of planten onderzoeken.

Twee designers van CNH, Guido Bianco en David Wilkie, zijn met al deze ideeën aan de slag gegaan. Zij hebben er tekeningen van gemaakt om het geheel een gezicht te geven. Die zijn vooral bedoeld mensen op de Expo te inspireren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden