55% blijft negatief

Fabrikanten verwachten meer verkoop na de zomer

17 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Uit de maandelijks gehouden business barometer van brancheorganisatie Cema blijkt dat machinefabrikanten in Europa de toekomst iets positiever inzien. Na de zomer wordt een kleine stijging in de verkoop verwacht. Afgelopen maand hield echter de negatieve trend vast. Alleen in Frankrijk en Italië werden iets meer nieuwe machines verkocht.

Na de zomer worden meer machine verkopen verwacht

In de meeste Europese landen bleef de verkoop een cijfer van min 5 procent laten zien. Italië en Frankrijk zijn daarop de uitzondering. Vooral in Duitsland en Spanje is de markt taai, net als in Scandinavië en Roemenië. De markt in Groot-Brittannië is stabiel dankzij een sterke koers van de pond. De CIS-regio (Rusland, Oekraïne, etc) blijft het slechtst presteren.

55 procent van de 140 ondervraagde machinefabrikanten uit 9 negen land geeft aan dat zij verwachten hun omzet verder te zullen zien dalen. Toch ziet de nabije toekomst er iets zonniger uit, denken zij. Ook de onderdelenleveranciers verwachten dat hun omzet en orderintake iets zal groeien.

In de business barometer geeft 37 procent aan dat hun bedrijf zich in een ongunstige situatie bevindt. In juni was dat nog 45 procent. Daarentegen geeft 27 procent aan hun omzet te zien groeien in het komende jaar. Vorige maand was dat 22 procent.

Een ander probleem is de markt voor gebruikt materiaal. Vooral in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk worden grotere voorraden gebruikte machines gemeld. Het gaat vooral om trekkers en oogstmachines.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden