Nieuwe cabine

Beter toeven in New Holland oogstmachines

21 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

In Noord Amerika is het trekker- en machinenieuws vaak wat eerder dan in Europa. Dat heeft te maken met de emissie eisen, waarvan de deadline daar eerder ligt. Fabrikanten kennen in de VS geen uitloopregeling van oude modellen. New Holland stelde recent een aantal vernieuwde producten (opnieuw) voor. Zo krijgen ook de kleinste trekkers een update en zijn er wijzigingen bij de oogstmachines.

Om aan de emissie eisen te voldoen krijgen de kleine trekkers een update

Begin dit jaar onthulde New Holland al hun vernieuwde T6 en TS6 serie op de National Farm Machinery Show in Californië. Die werd nu hergeïntroduceerd voor de pers, schrijft Farm Industry News. De T6 serie trekkers hebben allemaal een viercilinder motor met vermogens van 85 tot 125 pk aan de aftakas. Eerder al schreven we uitgebreid over de T6 op Boerenbusiness.

Noord Amerika kent ook de TS6 serie, die in Europa niet wordt verkocht. Simpel gezegd is dit een T6 trekker met T5 VisionView cabine. Die is bedoeld voor wie wel vermogen nodig heeft, maar soberheid boven luxe verkiest. De T4 serie, die van dezelfde cabine gebruik maakt, is eveneens voor de Tier 4 B emissies geüpdate. Vermogens aan de aftakas variëren van 73 tot 99 pk. Je kunt ze met twee- of vierwielaandrijving krijgen.

De T4 is in drie uitvoeringen leverbaar. Drie hebben een 12x12 transmissie en het top model een 24x24 bak. De uitvoeringen verschillen in luxe. De bediening verloopt via de zogenaamde ‘CommandArc’ console. De trekker gebruikt compact SCR, een compacte katalysator (AdBlue) en uitlaatgasrecirculatie om aan de nieuwe eisen te voldoen. Voorheen gebeurde dat met SCR en een roetfilter (DPF).

Ook de Noord Amerikaanse Workmaster en Boomer compact trekkers zijn vernieuwd. Dat heeft alles met de emissie eisen te maken. De Boomer heeft een CVT duwband transmissie, zoals we die van DAF kennen.

Ook bij de hakselaars en maaidorsers voert New Holland wijzigingen door. De FR hakselaar kent vijf modellen met vermogens van 480 tot 825 pk. Het grootste model behoudt een Tier 2 motor, omdat de emissie eisen hier niet op van toepassing zijn. De vier kleinere modellen hebben een nieuwe 13 liter of 16 liter FPT Cursor motor. Dat moet een brandstofbesparing van maarliefst 12 procent opleveren volgens de fabrikant.

De modellen FR480, FR550, FR650 en FR780 vervangen de FR450, 500, 600 en 700. Het model FR850 blijft dus qua motor en type ongewijzigd. Alle modellen krijgen de nieuwe HarvestSuite cabine. Een iets gewijzigde versie, ten opzichte van die op de nieuwe CR combines. Qua bediening zijn ze gelijk aan de CR combine. Ook is hij 2 decibel stiller en krijg je meer LED lampen. Ten opzichte van de oude halogeenlampen wordt de lichtopbrengst in lumen bijna verdubbeld.

De CX8 Elevation serie schuddermachines gaat de CX8000 Elevation vervangen. Die zijn uiteraard eveneens voorzien van de nieuwe cabine. De motor, met maximaal 490 pk vermogen in de CX8.90 Elevation, blijft gelijk. Volgens de fabrikant – die dit jaar het 120 jarig bestaan van het merk viert – is het daarmee de sterkste conventionele combine ter wereld. Het topmodel heeft een graantank met maximaal 12.500 liter inhoud.


In plaats van CX8000 Elevation heet het 2016 model van de schuddercombine nu CX8. Elevation. In dit geval topmodel CX8.90. Die krijgt de nieuwe HarvestSuite cabine.


Ook op de FR hakselaar is de nieuwe cabine te vinden. Wel in een iets gewijzigde uitvoering. De cabine is gelijk aan die op de combines. Er zijn vier nieuwe modellen, met meer vermogen. De top blijft gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

Achtergrond Stikstofstemming

Demissionaire twijfelaars en achterafdenkers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden