Door AEF

Lemken Isobus ploeg is officieel goedgekeurd

22 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Naar eigen zeggen beschikt machinefabrikant Lemken als enige ter wereld over een Isobus aangestuurde ploeg die voldoet aan de richtlijnen van de Agricultural Electronics Foundation (AEF). De organisatie heeft de ploeg getest en gecertificeerd. Alle ploeginstellingen kunnen via een (Isobus) bedieningsterminal worden uitgevoerd.

De wentelploeg Juwel is sinds vorig jaar met een Isobus aansturing uit te rusten. Het gaat om het wentelen, hydraulische overbuik- en overrugverstelling, ploeghoek, werkbreedte en diepte. Daarvoor levert Lemken een terminal van CCI. Of je gebruikt een bestaande Isobus terminal. Mits die met dezelfde versie overweg kan.

Lemken noemt het systeem Turn Control Pro. Dit systeem is affabriek voorbereid voor werktuigbesturing via GPS. Boerenbusiness zag de Lemken Juwel Isobus ploeg vorig jaar voor het eerst in actie.

Ook Kverneland toonde op de Agritechnica van 2013 een Isobus ploeg. Het ging echter nog om een project vanaf de tekentafel. Inmiddels heeft het bedrijf meer details bekend gemaakt. De functionaliteiten komen erg overeen met Lemken. Inmiddels draait ook van de Kverneland ploeg een exemplaar in Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden