Fendt data uitlezen

Trimble kan Fendt trekkers en GPS uitlezen

28 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Machinegigant Agco en GPS specialist Trimble hebben gisteren een samenwerkingsverband aangekondigd op het gebied van GPS systemen en data overdracht. Dit jaar nog kunnen gebruikers van het Fendt VarioDoc systeem de data ook in het programma Connected Farm inladen. Het is de eerste stap die Agco zet in het openstellen van haar systemen.

Vanaf het vierde kwartaal stelt Agco haar systeem open voor derden

Connected Farm is het softwarepakket van Trimble voor de telematrie. Je hebt daarin overzicht op het machinepark. Waar zijn de machines bezig en wat zijn hun prestaties. Heb je een gemixte vloot machines met zowel Trimble als Fendt systemen, dan kun je straks beide gegevens in één programma zien.

Agco klanten krijgen in Connected Farm een eigen plekje. Hierin kun je alle gegevens over je machines zien, het weer, een buienradar, informatie over de wereldwijde granenmarkten en indien van toepassing ook informatie over de beregening.

Naast Connected Farm kunnen Agco klanten ook gebruik maken van de AgCommand telematrie software die de fabrikant zelf aanbied. Via de software is live te volgen waar de machine aan het werk is en wat zijn prestaties zijn. VarioDoc is de naam die Fendt gebruikt voor haar GPS systemen maar, onder andere ook Massey Ferguson maaidorsers zijn hiermee uitgerust voor het maken van opbrengstkaarten.

Vanaf begin vorig jaar kon je met het programma Farm Works van Trimble al VarioDoc bestanden inladen. Hiermee kun je kaarten uitlezen en taakkaarten genereren. Door de verdere samenwerking kun je taakkaarten via VarioDoc straks ook direct naar Farm Works of Connected Farm versturen.

Trimble is de eerste externe fabrikant die toegang krijgt tot de gegevens van Agco. Die worden verkregen via de AgCommand Application Programming Interface (API). Vanaf het vierde kwartaal van dit jaar staat deze service voor alle ontwikkelaars en providers open om gebruik van te maken. Zo kunnen ze data uit het systeem halen en weer uploaden. Ook de samenwerking tussen Trimble en Agco gaat in het vierde kwartaal in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden