Europese groei 12%

Azië grootste groeimarkt voor precisielandbouw

18 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Uit onderzoek van het Duitse consultancybureau Roland Berger blijkt dat de verkoop van precisielandbouwtechnieken wereldwijd jaarlijks met 12 procent kan groeien. Over vijf jaar stabiliseert de verkoop, denken de analisten. Azië is de grootste groeimarkt. Daar kan de verkoop jaarlijks met 20 procent blijven stijgen.

12

procent

bedraagt de jaarlijkse groei in verkoop van precisielandbouw

Berger deed onderzoek naar het wereldwijde marktvolume voor wat betreft precisielandbouwapparatuur. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld autonome voertuigen, GPS, software of diensten. Noord-Amerika en Europa zijn de twee belangrijkste gebieden voor deze techniek maar let op; Azië komt eraan.

De markt voor precisielandbouw kan tot 2020 jaarlijks met 12 procent groeien, zo luidt de conclusie. Dat is berekend tot en met 2020. Het gaat daarbij vooral om Noord-Amerika en Europa. Met 20 procent kent Azië de grootste groeipotentie. De groei van ‘traditionele’ landbouwtechniek wordt ingeschat op gemiddeld 4 procent.

Met de verdere inburgering van precisielandbouw denkt Berger dat een aantal nieuwe zakelijke mogelijkheden worden gecreëerd. Bijvoorbeeld het bieden van advies binnen deze sector. Zo is de gedachte dat meer bedrijven en mensen als tussenpersoon zullen optreden. Zij bieden ondersteuning tussen klant en leverancier voor bijvoorbeeld gegevensverzameling en implementatie. Een ander gevolg is dat beleggers meer interesse krijgen in precisielandbouw.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden