Tablet en laptop ineen

Microsoft gaat de strijd aan met Apple

8 Oktober 2015

Maak je gebruik van een laptop en is het geen Apple? Grote kans dat je dan met Windows als besturingssysteem werkt. Na jaren van software ontwikkelen stapt Microsoft nu zelf in de wereld van laptops. Het gaat om premium modellen, die direct gericht zijn op Apple’s Macbook. Analisten en techfans zijn laaiend enthousiast.

De Surface Book is een tablet en laptop ineen

De MacBook Pro van Apple heeft er binnenkort een rivaal bij: de Surface Book van Microsoft. De lancering op 6 oktober kwam als een schok voor techwatchers. Niet alleen omdat het onverwacht was, maar ook vanwege zijn kunne. De laptop is namelijk meer dan een compacte computer. Je kunt hem ook als tablet gebruiken.

Op een persconferentie in New York kondigde Microsoft een waslijst aan nieuwe producten aan. Een nieuwe tablet, smartwatch en Lumia telefoon. Maar, het is de Surface Book die hoge ogen gooit. De fabrikant wil graag marktaandeel van Apple afsnoepen en daarvoor hebben ze nu het juiste product tot hun beschikking.

The Surface Book ziet er niet alleen strak uit maar heeft ook specificaties om mee te pronken. De fabrikant claimt dat hij zelfs tweemaal sneller is dan de pro versie van Apple. De laptop draait op Windows 10 en is daarmee ook een promotor voor het besturingssysteem. Wil je hem alleen als tablet gebruiken, dan kun je het scherm loshalen van het toetsenbord.

Zelf een laptop verkopen blijft lastig voor Microsoft. Dell, HP en Asus hebben allemaal al een twee in één laptop tablet die op Windows draait. De Surface tablet van Microsoft is goed verkocht en dat kost de concurrent sales. De verkoop van tablets bedraagt nu 1 miljard dollar voor het bedrijf. Daarmee richt het zich eveneens op het pro segment, waar Apple ook op gaat mikken. Daarmee doet het bedrijf goede zaken. De verkoop van Windows smartphones kent namelijk louter dalingen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief