Komt met indicator

Weten of Rabobank uw investering wilt financieren?

1 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Weten of de Rabobank uw investering wilt financieren? De bank komt daarvoor met een speciale financieringsindicator. De webtool doet wat zijn naam belooft: hij geeft in een vroeg stadium een indicatie of een plan financierbaar is of niet. 

De ondernemer kan aan de hand van een aantal kerngegevens online zijn haar plan toetsen op financieringsmogelijkheden, zegt Rabobank in een toelichting. De financieringsindicator geeft een indicatie van zowel de financierbaarheid van het plan als over passende financieringsbronnen. 'Zijn er twijfels over de financierbaarheid, dan krijgt de ondernemer inzicht in waar de knelpunten zitten en wat er nodig is om de financierbaarheid van het plan te vergroten",  licht Rene de Zoete, directeur Markt en Distributie bij de Rabobank, toe.

'Zijn er twijfels over financierbaarheid, dan krijgt de ondernemer inzicht in waar knelpunten zitten

Naast een indicatie over de financierbaarheid van het bedrijfsplan, krijgt de ondernemer ook een indicatie van mogelijke financieringsbronnen. Dit kan een bancaire financiering zijn, maar bijvoorbeeld ook leasing of crowdfunding of financiering van andere partijen zoals Qredits. 'Klanten zijn meer dan ooit geïnteresseerd in alternatieve financieringsbronnen in aanvulling op een bancaire lening", aldus Rene de Zoete. 'Toch wijzen we nog maar 1 op de 7 zakelijke klanten op de mogelijkheden. Met de financieringsindicator en -verkenner kunnen we veel meer ondernemers bereiken.'
 
Lokale Rabobanken in Nederland verstrekken elke dag meer dan 40 miljoen euro aan financiering aan ondernemend Nederland. Ongeveer 80 procent van de financieringen is door de bank verstrekt en 12 procent is financiering in de vorm van leasing. Bij de resterende acht procent gaat het om andere vormen, van microkredieten tot overheidsgaranties. Die andere vormen van financiering 'stapelt' een ondernemer vaak met bancaire financiering, verklaart Rabobank.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Rabobank

Rabobank wil meer slagkracht hoofdkantoor

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden