Ambitie voor eigen drone valley

België moet bakermat van drone ontwikkeling worden

9 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Als het aan de Belgisch Limburgse investeringsmaatschappij LRM en de Vlaamse stad Sint-Truiden ligt wordt deze maand nog een onderneming opgericht dat beginnende dronebouwers moet helpen hun producten te ontwikkelen. Daarvoor wordt een speciaal terrein ingericht.

In de Belgische provincie Limburg moet een drone valley worden ingericht

DronePort, zo moet de nv gaan heten. Op een ex-militair vliegveld in de plaats Brustem wordt een test- en zakencentrum opgericht. Drone gerelateerde start-ups kunnen hier terecht. Het luchtruim op deze plek is speciaal voor het testen van drones ingericht, schrijft website Vilt.

Twee jaar lang werken LRM en de stad Sint-Truiden al hun zogenaamde drone valley. Een knipoog naar het Californische Silicon Valley, de broedplaats van veel invloedrijke elektronicabedrijven. Beide partijen willen met Droneport kennis en ondernemerschap – op het gebied van drones – samenbrengen op één locatie. Bovendien kan het oude vliegveld worden gebruikt als testgebied. Voor het uitvinden van nieuwe mogelijkheden en het geven van opleidingen onder andere.

Droneport hoopt in 2016 te beginnen met de bouw van een nieuw pand in de drone valley. Volgens Stijn Bijnens, CEO van LRM, hebben zes bedrijven inmiddels belangstelling getoond om zich op de plek te vestigen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Belgiëdrone
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden