Samenwerking Intel & Deere

Intel topman treedt toe tot Deere maar waarom?

19 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Begin dit jaar is Brian Krzanich – CEO van chipmaker Intel – toegetreden tot de raad van bestuur van John Deere. Volgens directeur Samuel Allen vanwege zijn expertise op het gebied van techniek en productie. Of zit er meer achter. Kunnen we straks een samenwerking tussen Intel en Deere verwachten?

Krzanich is sinds 2013 CEO van de Intel Corporation. Eén van de grootste chipproducenten ter wereld, met een omzet van bijna 56 miljard dollar in 2014. Daar zit John Deere met 36 miljard dollar nog een stukje onder.

Krzanich zette Intel op de kaart in China. Straks ook John Deere?

Volgens Deere’s topman Samuel Allen heeft de toetreding van Krzanich een aantal voordelen. Hij heeft veel kennis op het gebied van technologie, fabricage en voorraadketenbeheer. Wat ook interessant is, is dat de CEO binnen Intel omhoog is geklommen door het op poten zetten van de handel in China. Wellicht dat dit ook voor John Deere een belangrijk punt is geweest. China is namelijk dé groeimarkt voor trekker- en machinefabrikanten.

Nu rest de vraagt; blijft het bij Krzanich’s expertise binnen de raad van bestuur van John Deere? Voor machinefabrikanten wordt elektronica steeds belangrijker. Een grootmacht als Deere kan veel zelf ontwikkelen, maar heeft daar ook partners voor nodig. Het lijkt een logische aanname dat Intel hulp biedt.

Het blijkt dat dit reeds gebeurt. Het leveren van data centers – servers om gegevens in de cloud op te kunnen slaan – zijn voor Intel een belangrijke tak van sport. In 2014 bedroeg de omzet op dit vlak ruim 14 miljard dollar. Jaarlijks wordt een groei rond de 15 procent verwacht. Intel heeft ongeveer 50 klanten die meer dan 10.000 servers per jaar aanschaffen. John Deere is één van die bedrijven. Zij behoren tot de absolute top.

Er is geen enkele andere fabrikant die zoveel onderneemt binnen de zogenaamde telematrie dan John Deere. Binnen de kortste keren is iedere nieuwe trekker, oogstmachine of ander voertuig met het internet verbonden. Het computernetwerk dat hier voor vereist is levert Intel.

Een nauwe samenwerking tussen John Deere en Intel kan interessante technieken opleveren. Zeker wanneer het om de grote der aarde gaat. Nu al laat Intel haar topklanten eerder van nieuwe chips en technieken profiteren. Ook John Deere krijgt straks zo’n status aangemeten. Daarmee worden agrarische machines nog meer ‘connected’ met het internet en dus nog intelligenter. Het is slechts een nieuwe stap richting de toekomst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Agroman 19 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10867732/Intel-topman-treedt-toe-tot-Deere-maar-waarom?]Intel topman treedt toe tot Deere maar waarom?[/url]
Lijkt me goede zaak,software was toch al niet hun sterkste kant...
arjan 20 Januari 2016
Software die john deere heeft kan geen fabrikant tegen op!!!!
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden