Voor gewasbescherming

DJI wordt grootste drone loonwerker ter wereld

23 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Met de ambitie om 10.000 mensen op te leiden tot agrarische dronepiloot wordt het Chinese DJI – ’s werelds grootste droneproducent – ook de grootste drone loonwerker ter wereld. In het thuisland worden 100 servicepunten opgericht. Dat maakte de fabrikant 22 maart bekend.

Vorig jaar november kondigde DJI – bekend van de immens populaire Phantom consumentendrone – aan zich op de landbouw te gaan richten. Daarvoor werd de Agras MG-1 ontwikkeld. Deze octocopter kan 10 liter aan gewasbeschermingsmiddelen meenemen en over het gewas spuiten. Voorheen werd deze markt volledig door Yamaha beheerst met hun R-Max. De vliegende spuiten worden bijna altijd ingezet op de kleine rijstveldjes in Azië, waar voorheen het spuitwerk met de hand gebeurde. Een drone kan dat veertig keer sneller. In Europa zijn proeven gedaan met het spuiten van wijnranken op steile heuvels.

10.000

mensen

zullen worden geschoold tot agrarische drone piloot

Volgens verkoopdirecteur Cao Nan gaat DJI in China 10.000 mensen opleiden om met de spuitdrone te kunnen werken. 100 after sales punten moeten ondersteuning bieden. Ook biedt het financiering aan waarmee tot 10.000 mensen hun eigen bedrijfje op kunnen richten. Waarschijnlijk dezelfde groep mensen als waar eerder over wordt gesproken. De fabrikant is van mening dat een agrarische drone meer ondersteuning in de verkoop en service vraagt dan bij andere toepassingen. De servicepunten bieden hulp bij testvluchten, onderhoud en assemblage.

Volgens DJI wordt op 3 procent van de agrarische bedrijven in China gebruik gemaakt van drones. In Japan en China zou dat maarliefst 50 procent zijn. Het bedrijf profiteert van het overheidbeleid, dat het gebruik van moderne landbouwtechniek stimuleert. Gek genoeg kent het land zeer strenge eisen voor consumenten drones. Naar verwachting zullen meer fabrikanten zich daarom op commerciële toepassingen gaan richten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan 23 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10868870/DJI-wordt-grootste-drone-loonwerker-ter-wereld]DJI wordt grootste drone loonwerker ter wereld[/url]
worden bijna altijd ingezet op de kleine rijstveldjes in Azië. Inderdaad zwaar gesubsidieerde rijstproductie op microperceeltjes wordt zo in stand gehouden.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden