Samenwerking in VS

DJI zet nieuwe stap in landbouwwereld

6 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

In maart kwam de grootste droneproducent ter wereld – DJI – met het nieuws naar buiten dat het sleutelt aan een agrarische drone. Die moeten vooral in thuisland China aan de slag. Maar, de arm van het bedrijf reikt verder. Zo kondigt het nu een partnership met het Amerikaanse PrecisionHawk aan.

Volgens DJI gaat het om een exclusief samenwerkingsverband tussen de twee partijen. Het Chinese bedrijf gaat professionele hardware leveren aan Precisionhawk, die voor de software zorgt. Als basis worden de Matrice M100 en M600 van DJI aangeboden. Deze drones zijn aanpasbaar aan verschillende taken, waaronder het scannen van gewassen.

DJI levert de Matrice prof-drone en PrecisionHawk de software

DJI rust de drone uit met het software platform DataMapper van Precisionhawk. Deze software maakt een vluchtplan, waarna de drone automatisch zijn rondjes vliegt en de beelden maakt. Daarvoor wordt cameratechnologie van DJI gebruikt, die voor agrarisch gebruik wordt gemodificeerd om multispectraalbeelden te leveren. De software vertaalt de foto’s naar kaarten in 2D en 3D voor verdere analyse. Daarvoor is het programma met rekenregels voor Noord Amerikaanse gewassen uitgerust. Datamapper draait als een app op zowel iOS als Android toestellen.

De twee bedrijven hopen op deze manier de techniek voor een breder publiek beschikbaar te maken. Ze hopen de ontwikkeling van dronetechnologie binnen de agrarische sector te versnellen op deze manier.

Naar eigen zeggen is Precisionhawk, met vestigingen in de VS, Canada, Verenigd Koninkrijk, Argentinië en India marktleider in agrarische drones. Ook in Nederland is het bedrijf actief. Zo levert het bedrijf de drones aan Case IH en New Holland. In Nederland heeft Case IH-dealer Hamoen uit Ameide een 'Case' (PrecisionHawk) drone aangeschaft voor gewasscans.

DJI is 's werelds grootste fabrikant van, voornamelijk, consumentendrones. Ze zijn vooral bekend om hun Phantom-serie, die de techniek voor hobbyisten bereikbaar en  betaalbaar heeft gemaakt. Maar, terwijl andere fabrikanten de aanval openen op dit segment, wil DJI ook professioneel serieus genomen. Daarvoor zet het onder andere groot in op de agrarische sector.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden