Bespaart registratietijd

SAC en CRV koppelen systemen melkmanagement

1 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het online managementsysteem VeeManager van fokkerij-organisatie CRV kan gegevens uitwisselen met het programma Saturnus, waarmee de melksystemen van SAC zijn uitgerust. Hierdoor kost het registreren van gegevens minder tijd, melden de bedrijven. 

Veehouder hoeft maar één keer te registreren

De koppeling tussen Saturnus en VeeManager heeft als voordeel dat veehouders praktijkgegevens maar één keer hoeven te registreren. VeeManager is daarbij leidend voor de invoer van gegevens. De daaruit voortvloeiende managementinformatie is gemakkelijk op te vragen, geven CRV en SAC aan.

De door de veehouder eenmalig ingevoerde gegevens over onder meer over melkproductie, vruchtbaarheid en I&R-registratie worden binnen Saturnus en VeeManager verwerkt en als managementinformatie teruggekoppeld.

Ook automatisch geregistreerde gegevens, zoals de activiteitinformatie van de dieren, zijn door de koppeling realtime in beide systemen beschikbaar. Hierdoor hebben veehouders onder meer zeer snel inzicht in de tochtigheden van hun koeien, stellen SAC en CRV. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CRVSAC
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden