Deal van 1,1 miljard euro

Overname producent Mitas banden door Trelleborg rond

2 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Zweedse technologiebedrijf Trelleborg neemt het Tjechische ÄŒGS Holding, waartoe onder meer de producent van landbouwbanden Mitas toe behoort, definitief over. Met de deal is een bedrag gemoeid van ruim 1,1 miljard euro.

Dit heeft Trelleborg woensdag bekendgemaakt. Het voornemen was al in november vorig jaar bekendgemaakt. ÄŒGS Holding heeft een omzet van rond de 600 miljoen euro, met een zogeheten EBIT-marge van 16 procent. Naast Mitas omvat holding de bedrijven Rubena en Savatech.

Wij zijn ervan overtuigd dat de landbouwmarkt zich herstelt 

Mitas vertegenwoordigt ongeveer tweederde van de omzet van de groep, richt zich op gespecialiseerde banden en heeft een vrij sterke positie op de markt van landbouwbanden Rubena en Savatech produceren uit polymeer dichtingen, dichtingsprofielen, speciale gegoten producten, printdoeken en andere specifiek ontworpen oplossingen.

'De overname betekent dat de omzet van Trelleborg bijna verdubbeld in de landbouwbanden en dat de leidinggevende positie van Trelleborg wordt versterkt', laat Peter Nilsson, voorzitter en CEO van Trelleborg, in een reactie weten. 'Wij zijn ervan overtuigd dat de landbouwmarkt zich herstelt en dat we profijt kunnen halen uit deze attractieve footprint. Gezien de verwachte synergiën en het toekomstige herstel van de landbouwmarkt is deze acquisitie interessant voor ons.' 

Mitas wordt geïntegreerd in het bedrijfssegment Trelleborg Wheel Systems. Na de overname heeft Trelleborg een omzet van circa 3,23 miljard euro, met ongeveer 23,000 werknemers in 47 landen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden