Toenemend probleem

Britse boeren trachten Pokémon spelers te weren

1 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

De app Pokémon Go – waarin je allemaal virtuele wezens moet proberen te vangen in 'de echte' wereld – lijkt maar niet in populariteit af te nemen. Steeds meer spelers struinen Engelse boerenerven af met hun smartphone, in de zoektocht naar meer Pokémon’s. De boeren en grondeigenaren wordt geadviseerd zoveel mogelijk mensen van hun erf te schoppen.

Waar over heel de wereld bedrijven handig gebruik maken van het Pokémon fenomeen om meer bezoekers te trekken naar hun winkel of bedrijf is bij Engelse boeren en grondbezitters precies het tegenovergestelde het geval. Zoveel mogelijk spelers van je erf af schoppen is het devies.

Spelers kunnen worden aangeklaagd voor huisvredebreuk

De Country Land and Business Association (CLA), de belangenbehartiger voor grondeigenaren, zegt al verschillende telefoontjes te hebben gehad van leden die verwoed zoekende spelers op hun land hebben gehad. De organisatie waarschuwt spelletjesspelers om niet op boerenerven of land te komen. Ze kunnen door vee of machines gewond raken en bovendien aangeklaagd worden voor huisvredebreuk.

De organisatie raadt mensen aan om ervoor te zorgen dat ze up to date borden hebben staan om mensen te waarschuwen en om hun hekken op orde te maken. Spelers mogen alleen Pokémon’s vangen wanneer ze op de wandelpaden in het platteland blijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

appEngeland
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden