Betere digitale oplossingen

Kverneland en Agricon in pact precisielandbouw

22 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Door sensortechniek en datamanagement van Agricon samen te voegen met de aansturingstechniek van Kverneland werktuigen, moeten boeren het een stukje gemakkelijker krijgen. Om die reden gaan landbouwmachinefabrikant Kverneland Group en het Duitse Agricon een strategisch partnership aan.

Doel van de strategische samenwerking is om volledig geïntegreerde oplossingen te leveren voor agrarische ondernemers. Beide bedrijven combineren de producten en know-how om zo digitale oplossingen voor de agrarische sector gemakkelijk, toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken.     

De intelligente machine komt hiermee binnen handbereik

Middels samenwerking en gezamenlijke ontwikkeling menen de twee dat gegevensbeheer en applicatietechniek voor de landbouw sterk verbeterd kunnen worden. Afdelingen van beide bedrijven werken samen aan onderwerpen als sensorsystemen, integratie en toepassingstechnologieën.

Hermann Leithold, hoofd R&D bij Agricon, ziet het digitaal vastleggen van groei- en oogstgegevens als de weg voor boeren om minder grondstoffen te gebruiken en toch optimaal gewassen te produceren. Boeren verwachten beproefde en betrouwbare digitale hulpmiddelen, sensoren en datamanagement oplossingen die gecombineerd kunnen worden met hun werktuigen. Het doel van onze samenwerking is om diep geïntegreerde oplossingen richting de eindgebruiker te brengen.’

De combinatie van Isobus werktuigaansturing met gewas-, oogst-, grond-, satelliet- of andere data geven volgens Piet Jan van der Marel, hoofd R&D CropCare van Kverneland Group Nieuw-Vennep, hun Precisie Landbouw oplossingen een extra management dimensie. ‘Hiermee komt de intelligente machine binnen handbereik.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden