Overname VitalFields

Monsanto start met precisielandbouw in Europa

23 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

The Climate Corp., een onderdeel van Monsanto, heeft het bedrijf VitalFields uit Estland overgenomen. Het bedrijf ontwikkelt bedrijfsmanagement software voor de agrarische sector, speciaal voor de Europese sector. Daarmee hoopt de agrogigant meer voet aan wal te krijgen op Europse bodem.

VitalFields huist in Talinn, Estland. Hun software is nu in zeven verschillende landen verkrijgbaar. Nog niet in Nederland, maar onder andere wel Duitsland en Groot-Brittannië. Als het aan The Climate Corp ligt komen er snel meer landen bij. Het managementprogramma bestaat sinds 2011. In 2015 schreven we er op Boerenbusiness al eens over.

Eén centraal platform voor het gehele management

‘Onze visie is om één centraal digitaal platform voor boeren te ontwikkelen waarin ze alle oplossingen voor hun bedrijfsmanagement kunnen vinden’, zegt directeur Mike Stern van TCC. ‘We gaan nu kijken hoe we de tools van Vitalfields kunnen combineren met ons programma Climate FieldView.’ Het is de eerste Europese stap voor het bedrijf. Ook de CEO van Vitalfields, Martin Rand, ziet veel in de strategie van TCC waarbij gewerkt wordt naar één digitaal platform.

Simpel gezegd is het programma van Vitalfields een managementsysteem waar je alle gegevens voor zaaien en poten, spuiten en bemesten noteert. Het is vooral bedoeld om de hoeveelheid papier te verminderen en ervoor te zorgen dat je altijd en overal bij de gegevens kan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden