Via Service Partners

Grimme gaat zelf verder met dochter Asa-Lift

22 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

Sinds 2013 is het Duitse Grimme eigenaar van de Deense machinefabrikant Asa-Lift, die zich specialiseert in rooitechniek voor groentegewassen als peen en kool. Het importeurschap en verkoop liep voor Nederland en Vlaanderen via Farmstore. Vanaf 2017 pakt Grimme Nederland dat zelf op.

In een persbericht laat Grimme NL weten tevreden te zijn met de vertegenwoordiging door Farmstore, die sinds jaar en dag heeft plaatsgevonden. Het merk bestaat sinds 1936. Echter, het bedrijf wil graag zelf in contact komen met de eindgebruiker en noemt ook veranderende marktomstandigheden als reden. Vanaf 2 januari neemt het bedrijf daarom de verkoop in eigen handen. Dat gaan de fabrieksvertegenwoordigers van Grimme doen.

Verkoop en onderhoud via servicepunten

Farmstore-vertegenwoordiger Pieter Steenbergen verhuist mee met het merk om zich op de verkoop te gaan richten in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast stelt het bedrijf een aantal dealers aan om als Service Partner op te treden voor het merk, naast twee eigen monteurs.

‘Niet alle Grimme-dealers worden straks Service Partner voor Asa-Lift. Alleen in gebieden waar al machines lopen of al potentie is wordt dat het geval’, legt accountmanager Piet de Jong uit. ‘We zijn nog bezig met de gesprekken dus het totaalbeeld is nog niet compleet. Mechanisatiebedrijf Weevers in Swifterbant en Zeewolde, die al Asa-Lift verkocht, wordt sowieso Service Partner. Er zijn geen dealerbedrijven die het merk verliezen want in principe heeft Asa-Lift nooit met dealers gewerkt.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden