Shutterstock

Nieuws Internetgebruik

Boer pakt steeds vaker de smartphone erbij

14 Februari 2019 - Redactie Boerenbusiness

Agrarisch ondernemers zijn steeds vaker online te vinden. Dat toont een onderzoek van AgriDirect aan. Rundveehouders zijn de koploper als het gaat om internetgebruik. Daarbij blijkt dat de boer steeds vaker de smartphone erbij pakt.

Ongeveer 4 op de 10 agrarisch ondernemers is meerdere keren per dag bedrijfsmatig op internet te vinden, zo berekende AgriDirect. Dat getal lag circa 2 jaar geleden nog 8% lager. Daarbij geeft 1,3% van de ondernemers aan internet nooit voor bedrijfsmatige doeleinden te gebruiken.

Met name de rundveehouders zijn zakelijk online actief, want 45,3% geeft aan het internet meerdere keren per dag te gebruiken. Deze groep wordt gevolgd door de tuinders (44,1%) en varkenshouders (41,4%). Onder de akkerbouwers is dat percentage een stuk lager, want daar geeft 32,7% van de respondenten aan internet een aantal keer per dag te gebruiken.

Smartphone verdubbeld
Opvallend is het gestegen gebruik van de smartphone. Het percentage smartphonegebruikers onder agrarisch ondernemers is naar bijna 55% gestegen, wat een verdubbeling ten opzichte van 2016 is. Vooral tuinders maken gebruik van hun telefoon (60,6%), varkenshouders staan onderaan de lijst met 43,9%.

Nog altijd gebruiken de meeste ondernemers de vaste computer om op internet te gaan. Ongeveer 80% geeft aan hier gebruik van te maken. Dat percentage blijft onder de akkerbouwers haken op 73,9%.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden