Shutterstock

Nieuws Logistiek

Nieuwe eigenaar voor Kloosterboer

10 Juni 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Het koel- en vrieshuizenconcern Kloosterboer wordt overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Lineage Logistics. Kloosterboer is onder meer actief in de opslag en het vervoer van gekoelde producten zoals frites, vlees en zuivel.

Kloosterboer heeft 11 locaties verdeeld over Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika en er werken meer dan 900 mensen. De geschiedenis van het familiebedrijf gaat terug tot 1925 toen het bedrijf begon met de handel in fruit.

"Het verwelkomen van Kloosterboer in de Lineage familie markeert een monumentale stap naar ons doel om 's werelds meest dynamische temperature-controlled logistiek bedrijf ter wereld te worden", zegt Mike McClendom directeur international operations van Lineage in het bericht op de website.

Familie blijft betrokken
Welk bedrag gemoeid is met de overname is niet bekend gemaakt. Er gingen enkele jaren geleden al  geruchten dat Kloosterboer in de etalage was gezet. Persbureau Bloomberg meldde toen dat het bedrijf gewaardeerd zou worden op circa €1 miljard. De familie Kloosterboer blijft ook na de overname betrokken bij het bedrijf. Een deel van de opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om een belang in de nieuwe eigenaar te nemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden