Tot 30 centimeter

Budget rechtrijhulp van Leica werkt met Google

22 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Leica Geosystems vervangt hun simpele rechtrijhulp, de Mojomini, met een nieuwe versie. De Mojomini 2 is het instapmodel van de GPS-leverancier. Met een gratis correctiesignaal en een nauwkeurigheid van 30 centimeter is hij vooral geschikt voor zaken als kunstmest strooien en spuiten.

Het kleurendisplay heeft een afmeting van 4,3 inch (11 centimeter) en komt in een stevige behuizing. Volgens Leica is de bediening simpel en kan iedereen hem gebruiken om recht te rijden. De Mojomini heeft ook een ondersteuning voor KML bestanden. Door deze te exporteren naar Google Earth zie je precies waar je hebt gewerkt.

Het scherm heeft geen aparte lightbar. De rij lampjes wordt digitaal in het scherm weergegeven. Er zijn twee strategieën die Leica Cross Track en Smart lightbar noemt. Verder beschikt hij over alle functies die je in deze klasse mag verwachten. Na A-B lijnen kun je er curves mee aanleggen, contouren volgen en de bewerkte oppervlakte registreren.

Recent sloot CNH Industrial een overeenkomst met Leica om hun New Holland en Case grondverzetmachines van Leica GPS-apparatuur te voorzien. Voor de landbouw werkt de fabrikant echter samen met Trimble. Ook in Nederland is Leica vooral actief in de grondverzetsector.

leica_mojo_mini_screen2.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden