Dankzij lagere productie

John Deere schrapt wereldwijd 800 banen

18 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Machinebouwer John Deere heeft eind vorige week aangekondigd dat het bedrijf in totaal 800 banen gaat schrappen binnen verschillende productielocaties. Het gaat om 600 werknemers in de Verenigde Staten en 200 in Duitsland. Als reden noemt Deere de lagere verkopen. De laatste jaren werd juist meer personeel aangetrokken om aan een groeiende vraag te kunnen voldoen.

Vier Amerikaanse locaties hebben in totaal te maken met het definitieve ontslag van 600 werknemers. Daarnaast schroeft John Deere de productie verder terug door sommige fabrieken tijdelijk te sluiten, in productie te verminderen of werknemers tijdelijk naar huis te sturen. Het gaat om de John Deere Harvester Works in East Moline, JD Seeding en Cylinder in Moline, JD Des Moines Works in Ankeny en JD Coffeyville. De fabriek in Ottuma heeft ondertussen te maken met een seizoenstop.

Deere & Company is van mening dat de vermindering in personeel nodig is om de productiecapaciteit in lijn te houden met de wereldwijde vraag naar hun machines. De laatste jaren werden juist een paar honderd nieuwe werknemers aangenomen om de capaciteit te verhogen. In juli maakte Deere al bekend dat de Des Moines fabriek in Ankeny, Iowa, gesloten zal worden. Nu maakt het ook bekend dat een gedeelte van de werknemers hun definitieve ontslag krijgen.

Ook in het Duitse Mannheim gaat de fabrikant banen schrappen. Het gaat hier alleen om tijdelijke krachten. In totaal zitten 200 personen straks thuis. Volgens de fabrikant heeft dit te maken met het feit dat minder kleine tractoren worden geproduceerd. Ook hier is de vraag dalende. 14 procent van alle werknemers op de fabriek is actief op een tijdelijke basis. Voor de vaste werknemers veranderd er niets.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
a van veluw. 31 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10856563/John-Deere-schrapt-wereldwijd-800-banen]John Deere schrapt wereldwijd 800 banen[/url]
dit is beter dan de hoge kosten
daarom is de fendt ook 30.000 duizen duurder
dus beter een john deere.
groengeel 31 Augustus 2014
en hij reed nog lang en gelukkig
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden