JG Selectiewagen

ATH: Geluidloos de aardappelen selecteren

12 September 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het prototype van de JG Metal Elektrische Aardappel-selectiewagen is voor het eerst op de ATH in Biddinghuizen te zien. Het elektrisch aangedreven rupsvoertuig werd daarnaast voor een Bronzen sikkel genomineerd. Met de accu kun je tot 6 uur geluidloos rondrijden. Zelfs wanneer accu leeg is kun je thuiskomen op een speciale modus. Rijden in het veld doe je via cruise control.

Het prototype van JG Metaal draaide dit jaar voor het eerst in de praktjk. Het uiteindelijke productiemodel zal licht afwijken van deze machine. Zo komt er een zwaardere accu in, die tot 9 uur rijtijd geeft. Hierdoor wordt ook de laadtijd licht verlengt. Die gaat van 2 naar 2,5 uur. Het laden van de accu"s doe je met krachtstroom. Wil je snel door, dan is een uur laden in de lunchpauze ook voldoende voor 70 procent bereik.

De machine wordt aangedreven door twee smalle rupsstellen en stuurwielen achterop. Dankzij de rups is hij extreem wendbaar. De draaicirkel bedraagt slechts 65 centimeter. Je bediend hem met een joystick, die tevens voorzien is van een cruise control functie. Met de limp-home-modus kun je, wanneer de accu leeg is, toch nog 1.000 meter rijden. De kiepbak van 500 liter wordt tevens elektrisch bediend. Voor het vervoer over de weg voorziet JG Metaal de selectiewagen van een speciale hefbok die aan de trekker past.

ATH JG Metaal 1
De elektrisch aangedreven aardappel-selectiewagen van JG Metaal uit Slootdorp wordt aangedreven door twee kleine rupsbanden. Hierdoor heeft de machine slechts een draaicirkel van 65 centimeter.

ATH JG Metaal 2
Onder de kiepbak ligt een accupakket die, op het productiemodel, negen uur lang meegaat. Het opladen via krachtstroom (380V) kost 2,5 uur. De bedieningshendel is voorzien van een cruise control functie voor werken in het land.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
henk veerman 2 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10858314/ATH:-Geluidloos-de-aardappelen-selecteren]ATH: Geluidloos de aardappelen selecteren[/url]
het lijkt net of robotten de wereld over nemen
bertus bielemans 2 November 2015
rt henk veerman
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Energie

Gas- en elektriciteitsprijs behoorlijk onstabiel

Analyse Energie

Gasprijs stijgt door verstoringen in Noorwegen

Analyse Energie

Elektriciteitsprijs behoorlijk instabiel

Analyse Energie

Gas- en stroomprijs blijven stijgen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden