Android

Android app downloaden? Pas op voor malware

Android app downloaden? Pas op voor malware

Uit een onderzoek van het digitale beveiligsbureau Opswat is gebleken dat Android apps vaak malware bevatten. Dit is schadelijke of kwaadwillende software. Zelfs een op de drie apps bevat malware. Het gaat vooral om apps die niet vanuit de Google Play Store worden gedownload.
22 April 2014
Trekker onderhoud registreren in een app

Trekker onderhoud registreren in een app

Het bijhouden van datums wanneer een trekker of machine voor het laatst is onderhouden of wanneer hij is aangeschaft gebeurt meestal in een kladblok of boekje. Twee Amerikaanse boeren vonden dat het kladblok van hun grootvaders nodig gemoderniseerd moest worden. Daarom werd de Tractorpal app ontwikkeld.
15 April 2014
Graanziekten herkennen met nieuwe app

Graanziekten herkennen met nieuwe app

Gewasbeschermingsmiddelenleverancier BASF had onder andere al de onkruiden app, die je helpt de juiste naam bij het plaatje te vinden. Dit concept past het bedrijf nu toe bij de graanziekten app. Er is een database, met 124 foto?s, om in het veld de juiste ziekte te herkennen. Vervolgens krijg je gedetailleerde informatie. Om je geest op te helderen is er een quiz.
8 April 2014
App helpt bij afstellen van machines

App helpt bij afstellen van machines

Voor iedere machine is tegenwoordig wel een rekenhulp als app beschikbaar. De Duitse Farming Calculator combineert verschillende rekentools voor de zaaimachine, kunstmeststrooier en veldspuit. Daarnaast kun je er ook notities mee bijhouden. De app is onafhankelijk van machinefabrikanten.
11 Maart 2014
IRS breidt app uit met extra functies

IRS breidt app uit met extra functies

Stichting IRS beschikte al over een app maar breidt zijn functionaliteit nu flink uit. Er zijn vier nieuwe onderdelen: Een bladschimmelkaart, overzaaiapplicatie, berekenen van de opkomstdatum en het oproepen van weersommen.
27 Januari 2014
Accuraat grondmonsters nemen

Accuraat grondmonsters nemen

Het gebruik van handheld GPS-ontvangers om accuraat grondmonsters te nemen kennen we inmiddels al jaren. Het Amerikaanse Leonardo OM ontwikkelde een Android app, de Agri Precision, om deze taak over te nemen. Je hebt dan alleen een smartphone nodig.
9 December 2013
Online Duitse stieren bekijken met BayernApp

Online Duitse stieren bekijken met BayernApp

Het Duitse Bayern Genetik heeft een app gebouwd waarin je direct een lijst met al hun stieren kunt bekijken. Per stier zie je direct wat zijn sterke punten zijn. Ook kun je als veehouder zelf een bestand bijhouden van geinsemineerde koeien.
8 Oktober 2013
Informatie over maïsteelt in KWS app

Informatie over maïsteelt in KWS app

Er is inmiddels een aardig rijtje met apps beschikbaar voor telers van maïs. Zaadleverancier KWS sluit hierbij aan en introduceert de Maïsmanager app. Deze applicatie beschikt over veel informatie voor de maïsteelt en is te gebruiken door telers, adviseurs en loonwerkers
7 Oktober 2013

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief