Roomprijzen

room

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

De roomprijs ligt dit jaar meer in lijn met de notering van boter dan in de afgelopen twee jaar. Toch is er nog steeds een aanzienlijk prijsverschil tussen de twee zuivelproducten die een correlatie hebben met elkaar. De afgelopen weken neemt dit verschil bovendien weer licht toe.
23 Augustus 2023
slagroom

Inside Melk

Prijzen op zuivelmarkt naar spannend niveau

Na een kleine vertraging in de klim, zetten de vloeibare zuivelprijzen de mars omhoog deze week weer vol gas voort. Met name de prijs voor rauwe spotmelk pluste behoorlijk bij. Ook de andere zuivelprijzen gingen stug verder omhoog.
21 Oktober 2021

Inside Melk

Opmars zuivelprijzen nog niet ten einde

De zuivelprijzen blijven hard oplopen. Een einde van de rally is nog niet in zicht, vertelt Wouter Baan. De opmars kent echter ook verliezers. 
23 September 2021
melk melken melkveebedrijf

Inside Melk

Zuivelprijzen lopen verder op door schaarste melk

De noteringen op de Noordwest-Europese zuivelmarkt lopen door de bank genomen verder op door een schaarse beschikbaarheid aan melk. Bovendien zijn de gehalten aan vet en eiwit in de melk nog eens relatief laag. Daardoor komt bijvoorbeeld de DCA-notering voor Nederlandse spotmelk geleidelijk in de buurt van de recordhoogte uit 2017. 
19 Augustus 2021
ijs

Inside Melk

Zuivelmarkt in vakantiedip, noteringen dalen

De Noordwest-Europese zuivelmarkt verkeert deze week in een heuse vakantiedip. Dankzij een hogere melkaanvoer dan gedacht, een lagere vraag dan verwacht en feestdagen in Polen, Duitsland en Italië kijken de DCA zuivelnoteringen deze week vooral naar beneden. Wordt hiermee de trend voor de komende weken gezet?
3 Juni 2021
room Boerenbusiness

Inside Melk

Zuivelmarkt ziet het zonnig in, maar wacht op de zon

De zuivelhandel ziet de Europese zuivelmarkt voor de komende maanden zonnig in, zeker als de zon zich na dit relatief koele voorjaar eindelijk eens een keer goed laat zien. Tot die tijd zetten de DCA zuivelnoteringen, zoals deze week, kleine stappen vooruit. Uitgezonderd room, waarvan de notering deze weel sterk opliep. Daardoor staat room op een bijzonder prijsniveau.
20 Mei 2021

Inside melk

Kaas, boter en room lichtpunten op zuivelmarkt

Op de zuivelmarkt zit de meeste opwaartse beweging aan de vetkant. Want de DCA-noteringen van foliekaas, boter en room volgen een opwaartse lijn. Maar wat doen de poeders en de spotmelk? Dat vertelt hoofdredacteur Eric de Lijster in deze podcast over de zuivelmarkt.
11 Februari 2021

Inside Melk

Roomprijs stijgt op een verder stabiele markt

De zuivelmarkt heeft even gas teruggenomen na de flinke opleving van de afgelopen weken. Het sentiment op de markt is overwegend stabiel, maar de prijs van room schiet toch nog wat verder de lucht in. Wat wordt er verwacht voor de komende weken?
4 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden