Bedrijfsnieuws Avebe

Avebe

Nieuws Zetmeelaardappel

Avebe blij met gemiddeld zetmeelpercentage

Royal Avebe kijkt tevreden terug op de aardappelcampagne 2021/22 die het coöperatieve foodconcern vorige week heeft afgesloten. De campagne is volgens planning verlopen en het zetmeelpercentage van de aardappelen goed. 
20 Mei 2022
Avebe Innovation Centre

Nieuws Energie

Avebe koopt groene energie bij eigen leden in

Leden van Royal Avebe kunnen ook energie gaan leveren aan het coöperatieve foodconcern. Avebe opent de mogelijkheid voor de leden om om Garanties van Oorsprong (GvO's), een bewijs van duurzaam geproduceerde elektriciteit, aan het concern te verkopen.
22 Februari 2022
Marijke Folkers

Nieuws Voordracht

Folkers lost Addink af als commissaris ForFarmers

ForFarmers draagt Marijke Folkers-In 't Hout voor als lid van de raad van commissarissen (RvC). De agrarisch ondernemer, met een gemengd bedrijf in Veendam, is onder meer ook voorzitter van de RvC van Royal Avebe. Zij vervangt Sandra Addink die na drie zittingstermijnen aftreedt.
3 Februari 2022
Avebe Agrifoto3

Nieuws Avebe

Solanic-eiwit in trek en dus verhoogt Avebe productie

Aardappelcoöperatie Avebe investeert €66 miljoen in haar innovatie- en duurzaamheidsprogramma. Een groot deel van dat bedrag wordt besteed aan de eiwitproductie. 'De sterke groei van de plantaardige markt, in combinatie met de aantrekkelijke eigenschappen van ons aardappeleiwit, hebben geleid tot een tekort aan Solanic.' En daarom heeft Avebe het doel om de productie te verhogen.
6 December 2021
Avebe

Nieuws Aardappelen

Avebe start campagne zetmeelaardappelen

Royal Avebe start vandaag (dinsdag 17 augustus) met de aardappelcampagne in Nederland. In Gasselternijveen worden de eerste aardappelen verwerkt. Op de productie locatie in het Duitse Dallmin is de verwerking vorige week gestart.
17 Augustus 2021
Avebe

Nieuws Avebe

Avebe sluit campagne 2020/2021 tevreden af

De laatste aardappelen van de campagne 2020/2021 zijn afgelopen weekend door Avebe verwerkt op de fabriek in Gasselternijveen. Dat maakte de coöperatie vandaag (woensdag 19 mei) bekend. De campagne is daarmee volgens planning verlopen.
19 Mei 2021
David Fousert

Nieuws Benoeming

Avebe haalt nieuwe topman op bij ForFarmers

Foodconcern Royal Avebe heeft in David Fousert de nieuwe bestuursvoorzitter en CEO gevonden. Fousert maakt de overstap van feed naar food, want hij is nu nog chief operating officer an ForFarmers. Hij volgt per 1 september de huidige topman Bert Jansen op, die na 13 jaar afscheid neemt van Avebe.
18 Mei 2021
Avebe Innovation Centre

Nieuws Aardappelen

Avebe zet in op hybride veredeling zetmeelrassen

Averis Seeds B.V., dochterbedrijf van Royal Avebe gaat samen met Solynta werken het hybride veredelen van zetmeelaardappelrassen. Volgens het Avebe kunnen nieuwe rassen met hybride veredelingstechnieken sneller ontwikkeld worden dan via gangbare veredeling mogelijk is.
15 April 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief