Stroprijs

gerst brouwgerst bier bierbrouwerij

Inside Voer

Krijgen corona en AVP grip op de voermarkt?

Duitsland is in de ban van de AVP-uitbraak en onze Nederlandse overheid heeft de maatregelen rondom corona weer strakker aangetrokken. Welk effect heeft dit op de voermarkt? Wat doen de prijzen en hoe staat het aanbod er voor?
29 September 2020
voer snijmais

Inside Voer

Nieuwe maïs nog niet in trek bij veehouder

Nieuwe snijmaïs lijkt nog niet in trek te zijn bij veehouders. Dit is enigszins opvallend, want in andere jaren werd nieuwe maïs juist relatief rap verkocht. Ook de handel in andere producten verloopt kalm, waardoor de meeste prijzen op gelijke been blijven staan.
15 September 2020
mais hakselen

Inside Voer

Voermarkt wacht nieuwe oogsten af

Wat betreft prijsniveaus is er in de afgelopen week eigenlijk weinig veranderd. Toch is er wel onrust op de voermarkt, omdat zowel koper als verkoper in afwachting zijn van nieuwe oogsten maïs, aardappelen en eventueel gras. Prijsfluctuaties zijn in de komende weken dan ook niet uitgesloten.
1 September 2020
stro strobalen

Inside Akkerbouw

Stro verkopen, wat levert het nog op?

Begin augustus werd duidelijk dat akkerbouwers ook dit jaar het verhakselen van stro verkiezen boven het verkopen ervan. Nu de graanoogst in Nederland zo goed als afgerond is en het meeste product in de schuurt ligt, rest de vraag wat daar nog voor gebeurd kan worden.  
26 Augustus 2020
veevoer snijmais

Inside Voer

Voermarkt wacht op nieuwe snijmaïs

Over ongeveer 2 weken wordt naar verwachting de eerste nieuwe snijmaïs van het land gehaald. Het is duidelijk dat de voermarkt met spanning wacht op dit moment, want de vraag is afgelopen week enorm afgenomen. Het resulteert in markt met stabiele prijzen.
25 Augustus 2020
stro

Inside Voer

Stroprijzen vliegen alle kanten op

Waar de voermarkt afgelopen weken redelijk stabiel noteerde, is de markt sinds deze week weer volop in beweging. Stro valt daarbij specifiek op het oog, want de stroprijzen vliegen deze week alle kanten op. Toch is er 1 woord dat de situatie op de markt het beste omschrijft: prijsverhogingen.
18 Augustus 2020
stro strobalen frankrijk

Inside Voer

Stroprijs loopt op ondanks voldoende beschikbaarheid

Er is zeker nog sprake van rust op de voermarkt, zoals in voorgaande weken. Toch weet de stromarkt voor wat opschudding te zorgen. De totale stro-opbrengst krijgt steeds meer vorm. Handelaren geven aan wat dit op het moment voor effect heeft op de voermarkt.
4 Augustus 2020
stro strobalen tarwestro

Inside Akkerbouw

Stro hakselen of verkopen: wat heeft de voorkeur?

Door het droge voorjaar is de tarwe dit jaar een stuk korter gebleven, waardoor inmiddels duidelijk wordt dat er fors minder stro beschikbaar is. Is het voor akkerbouwers daardoor interessanter geworden om stro te verkopen? Of kiezen zij toch voor verhakselen?
3 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden