WASDE-rapport

Marktflits Granen & Grondstof

Raakt granenmarkt door weerberichten oververhit?

Droogte is samen met een krappe voorraad de drijvende kracht achter de rally op de tarwemarkt. Daarnaast wachten spelers op de markt ook vol spanning op de nieuwe editie van het Wasde-rapport. Welke richting zal het Amerikaanse ministerie van Landbouw de markt op proberen te duwen?
9 Mei 2022
graanoogst combine tarweoogst Verenigde Staten

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt zet stap omhoog na prognose VS

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) voorziet geen grote verschuivingen in de vraag en aanbod op de granenmarkt. De vanavond (vrijdag 8 april) gepubliceerde gegevens in het Wasde-rapport liggen dan ook redelijk in lijn wat de handel verwachte. Dat betekent alleen niet dat analisten er ook vanuit gaan dat het USDA het bij het rechte eind heeft.
8 April 2022
soja

Analyse Granen & Grondstof

Neutraal Wasde-rapport laat tarwemarkt bewegen

De tarwenotering op de CBoT in Chicago heeft voor de tweede dag op rij flink ingeleverd. Het Wasde-rapport van het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten speelt daar een grote rol bij. Het rapport bevatte op zich geen grote verrassingen, maar ook dat nieuws brengt de buitengewoon volatiele markten in beweging.
10 Maart 2022
soja Agrifoto

Nieuws Granen & Grondstof

Wasde-rapport opent weg voor (nog) hogere sojaprijs

In hun maandelijkse vraag- en aanbodrapportage opent het Amerikaanse landbouwministerie USDA de weg voor een (nog) hogere sojabonenprijs. Het schat de wereldwijde productie en eindvoorraad lager in. Voor tarwe en maïs is het rapport getemperd in hun verwachtingen.
10 Februari 2022

Analyse Marktflits granen

Amerikanen zetten tarwekoers onder druk

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft met het Wasde-rapport de internationale tarwenoteringen onder druk gezet. De Matif sloot mede daardoor op het laagste niveau in maanden. Voorspelde regen in Zuid-Amerika drukte de soja koers op de CBoT. 
17 Januari 2022
soja sojaoogst brazilie

Nieuws Granen en Grondstof

Lagere graanvoorraad door droogte in Zuid-Amerika

De januari editie van het Wasde-rapport bevat voor de verandering eens geen grote verrassingen. De opbrengst van soja is fors verlaagd maar daar ging de markt al vanuit volgens verschillende analisten. Opvallend is dat het USDA in het rapport stelt dat tarwe relatief hoog geprijsd is vergeleken met andere voergranen.
13 Januari 2022
graan tarwe australie Kurstjens

Analyse Granen & Grondstof

Tarwe in de vuurlinie van Wasde-rapport

Donderdag 9 december verscheen het maandelijkse World Agricultural Supply and Demand Estimates (Wasde) van het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Vooral tarwe bevond zich in de vuurlinie. Wat doet dit met de koersen en zit een opwaartse prijsbeweging er nog wel in?
10 December 2021
graanoogst

Inside Granen & Grondstof

Graanvoorraad valt kleiner uit in Wasde-rapport

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie (USDA) heeft het afgelopen jaar al meerdere keren voor verrassingen gezorgd op de granenmarkt en dat is nu niet anders. De markt leek gezien de prijsontwikkeling van de laatste dagen op de beurs in Chicago uit te gaan van bearish nieuws in het rapport van deze maand. Dat pakte toch anders uit.
10 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief