Voerprijzen

eieren pluimveehouderij Pluimveevlees

Achtergrond Veevoer

Veevoerstress zit vooral bij biologische legkiphouder

De oorlog in Oekraïne is soms de oorzaak en vaak de versterker van de veevoertekorten, met name in biologisch voer. Daarom vraagt de sector een tijdelijke ontheffing om niet-biologische grondstoffen te mogen gebruiken. Met name in legkippenvoer dringt het. Daar is zelfs dierenwelzijn een punt van zorg.
25 Maart 2022
Boerenbusiness

Interview Melk

'Bio-melkveehouderij kan keten sluiten door oorlog'

Niet voor alle biologische sectoren zijn de gevolgen van de oorlog in Oekraïne even makkelijk op te lossen, maar voor de biologische melkveehouderij zijn de gevolgen behapbaar. Dit verzekert Sybrand Bouma, voorzitter van vereniging De Natuurweide.
21 Maart 2022
veevoer melkveebedrijf koeien voerhek rusland

Achtergrond melk

Zorgen over bijzondere melkstromen door oorlog

De melkveehouderij in de EU zal volgens directeur-generaal Michael Scannel van DG Agri van de EU relatief weinig gevolgen ondervinden van de oorlog in Oekraïne. Bijzonder melkstromen worden evenwel niet in dit plaatje meegenomen.
16 Maart 2022
veevoer brok brokken varkensvoer

Achtergrond Oorlog

Klantenstop voerbedrijven niet meer ondenkbaar

In normale tijden rollen voerbedrijven nog net niet de rode loper uit voor een veehouder die klant wil worden, maar dat is nu wel anders. Het grondstoftekort, dat door de oorlog nog nijpender is geworden, doet bedrijven beseffen dat leveringen op het spel staan. Daarom wordt de boot afgehouden. Sommige bedrijven hanteren al een klantenstop, anderen benoemen dat tussen neus en lippen door.
11 Maart 2022
veevoer voer snijmais

Analyse Voer

Volume in ruwvoerhandel op aardig niveau

De handel op de voermarkt loopt aardig door. Hoewel de prijsvorming vrij stabiel is valt op te merken dat handelaren niet ontevreden zijn over het verhandelde volume in de afgelopen weken.
1 Februari 2022
ruwvoer perspulp

Analyse Voer

Goede vraag kuilgras, maar kwaliteit houdt niet over

De handel in ruwvoer blijft stabiel. Het gebruikelijke werk gaat door, maar vaak gaat het om kleinere partijen die verhandeld worden. Echt druk is het bij de meeste fouragehandelaren niet, maar reden tot klagen is er zeker niet, zo geven verschillende insiders aan.
25 Januari 2022
voer stal melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek

Analyse Voer

Ruwvoermarkt zit in een tamme fase

De stemming op de ruwvoermarkt is tam. Het gewone werk loop goed door volgens verschillende fouragehandelaren maar er komt niet veel extra handel los. Dat past ook bij de tijd van het jaar. Het is voor veehouders nog te vroeg een schatting te maken wat er nodig is om de periode tot het nieuwe weideseizoen.
18 Januari 2022
veevoer voer melkveebedrijf kuilgras kuilvoer kuil

Analyse Voer

Naar voer van goede kwaliteit wordt gezocht

De fouragehandel loopt redelijk soepel. Met name naar bijproducten is veel vraag en ook goed kuilgras wordt gezocht. In hooi en stro is het wat rustiger, maar dat komt vaker voor rond deze tijd van het jaar.
11 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden