DCA Spotprijs Fritesaardappelen

aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Fritesverwerkers draaien weer op pre-coronaniveau

Een hete en droge zomer, dat heeft de (vroege) aardappelen geen goed gedaan. De overstap naar de nieuwe aardappelen lijkt daarom iets later gemaakt te worden door de verwerkende industrie. Toch vallen de verwerkingscijfers over augustus zeker niet tegen. Kijken we naar de hoeveelheid aardappelen die in laatste 12 maanden zijn verwerkt blijkt dat de fritesindustrie de klap van corona volledig te boven is. Sterker nog er zijn maar twee jaren waarin meer aardappelen zijn verwerkt.
15 September 2022
aardappelen Gewastour2020 beregening

Gewastour aardappel - week 19

Aardappelen ook steeds meer aan neerslag toe

Dat het de afgelopen dagen droog was heeft elke teler mogen ervaren. Nu de droogte blijft aanhouden zijn de eerste aardappeltelers aan het denken over beregenen van hun aardappel land terwijl de andere met met moeite zit te wachten op een bui.
11 Mei 2022
aardappelen aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Poten aardappelen vlot naar de eindstreep

Het stabiele, droge weer heeft ervoor gezorgd dat de meeste aardappelen begin mei gepoot zijn. Voor het aanfrezen van de ruggen is dit droge weer juist een probleem. Telers grijpen noodgedwongen naar het beregeningshaspel om vocht in de rug te houden.
10 Mei 2022
aardappelen pootgoed export zakken

Analyse Aardappelen

Export pootgoed verloopt stroef in Europa

Er heerst veel onzekerheid over de export van pootgoed binnen Europa. De afzet wordt bemoeilijkt door hoge transportkosten en het is onzeker hoeveel pootgoed geëxporteerd kan worden richting Oost-Europa. Er lijkt daarnaast weinig extra vraag te komen dit seizoen.
16 Maart 2022
aardappelen aardappelperceel aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Toch snel tafelaardappelen telen dit seizoen?

Hoe het areaal aardappelen in Noordwest-Europa dit jaar uitvalt, is zo aan het begin het seizoen altijd de vraag. De aardappelteelt valt onder te verdelen in verschillende segmenten, als pootgoed-, zetmeel-, chips-, tafel- en fritesaardappelen. De teelt voor de fritesproductie neemt qua areaal het leeuwendeel voor haar rekening neemt.
3 Maart 2022
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Marktprijs hoger: vallen nu aardappelen uit de boom?

De fysieke marktprijs van fritesaardappelen heeft de afgelopen weken een flinke sprong gemaakt. Dit laten de diverse noteringen in Noordwest-Europa zien. Voor telers klinkt een en ander als muziek in de oren, de afnemers houden er ongetwijfeld een andere redenatie op na.
11 Februari 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Achtergrond Aardappelen

Agristo investeert in PEF-techniek van Pulsemaster

De Belgische aardappelverwerker Agristo heeft afgelopen week bekendgemaakt opnieuw te investeren in twee pulsed electric field-systemen van Pulsemaster uit Hapert. Die systemen gaat het gebruiken in productiefaciliteiten in Nederland en België.
14 December 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst transport

Analyse Aardappelen

Hoog verwerkingstempo biedt kans voor voorjaar

Het verwerkingstempo blijft onverminderd hoog. Een aantal fabrieken neemt weliswaar een korte break rond de komende feestdagen maar dat is niet vanwege een te lage afzet maar meer vanuit het aspect onderhoud en tekort aan arbeidskrachten.
11 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden