Voorraadmeting VTA

aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

VTA: Vrije aardappelen minder in voorraad

Gebaseerd op cijfers uit de eerste voorraadmeting voor consumptieaardappelen van VTA kan geconcludeerd worden dat de opbrengsten lager uitvallen dan eerder gedacht. De schuren zijn leger en vooral aan vrije aardappelen ontbreekt het. Wat betekent dit voor de marktkansen op lange termijn?
13 December 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Aardappelvoorraad blijft (te) groot in Europa

In Noordwest-Europa blijven de aardappelschuren goed gevuld. Fabrieken verwerker niet meer aardappelen dan strikt noodzakelijk. Tegelijkertijd is bij telers nog vertrouwen merkbaar en zijn lang niet alle contracten afgesloten. Hoe verloopt het volgende hoofdstuk in de bewaring?
29 Maart 2021
uien uienoogst

Inside Uien

Meer areaal, minder uien in Duitse bewaring

Een toename van het uienareaal in Duitsland heeft niet voor vollere bewaarplaatsen kunnen zorgen. Het groeiseizoen tekent niet alleen de oogst maar ook de kwaliteit. Hoe pakt deze uit en wat is het verschil tussen de gele en rode zaaiuien?
22 Oktober 2020
kisten uien WatermanOnions

Nieuws Uienmarkt

Voorraadmeting VTA: rood in trek, geel minder

De voorraad gele en rode uien onder leden van telersorganisatie VTA ligt rond het meerjarig gemiddelde. Die conclusie trekt de organisatie na hun tweede peiling van seizoen 2019-2020. De vrije voorraad is iets groter dan gemiddeld.
24 Februari 2020
aardappelen bewaring akkerbouw opslag

Inside Aardappelen

Belgische voorraad contractaardappelen hoger

De Belgische aardappelvoorraad bevond zich begin februari op een hoger niveau dan het gemiddelde. Alleen na recordoogst 2017 was de voorraad (begin 2018) nog hoger. Dat becijfert PCA na een enquête onder telers in Vlaanderen en Wallonië.
17 Februari 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

VTA: meer aardappelen, minder verkocht

Ondanks dat niet alle VTA-leden hun volledig aardappelareaal geoogst hebben heeft de Verenigde Telers Akkerbouw 15 november wel hun eerste voorraadmeting uitgevoerd. Hieruit blijkt dat 13% meer aardappelen in voorraad liggen dan gemiddeld, waarvan minder tonnen zijn verkocht dan vorig jaar het geval is.
2 December 2019
financieel beurs

Nieuws Uienanalyse 2019

Zijn harde cijfers gevaar of geluk voor de sector?

Het jaar 2018 was een bewogen jaar voor de opbrengstmeting van uien. Meerdere partijen en ministers discussieerden over de juistheid van de cijfers en of de markt er mogelijk door beïnvloed wordt. In 2019 wordt de opbrengstraming daarom in een nieuwe stijl uitgevoerd.
28 November 2019
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Aardappelindustrie trekt rap aan Belgische voorraad

Telers in België hebben dit oogstjaar meer aardappelen in de bewaarschuren liggen dan van oogst 2018. Dit is het gevolg van een gestegen areaal en betere productie. Verwerkers hebben dit seizoen al 300.000 ton meer product verwerkt dan gemiddeld.
25 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden