Varkensprijzen

slachterij varkensvlees

Analyse DCA Beursprijs

Hoeveel rek zit er nog in de varkensprijs?

De varkensmarkt zit in de fase van stevige prijsverhogingen. Een krap aanbod van slachtrijpe varkens en positieve impulsen vanaf de vleesmarkt maakt dat de prijzen naar boven bewegen. Is de markt op dit moment nog steeds zo positief, en hoeveel rek zit er nog in de prijs?
Gisteren 20:15 uur
varkensvlees

Analyse Varkens

Kan Duitse varkensprijs nu wel stap zetten?

Nadat de Nederlandse varkensnoteringen afgelopen week al een stapje omhoog konden zetten, komt deze week ook de Duitse varkensmarkt in beweging. Een positief signaal, al melden handelaren dat er geen sprake is van een uitgesproken hosanna stemming.
Woensdag 13:20 uur
export haven schip

Nieuws Varkensmarkt

Varkensvleesexporteurs VS zien verkopen slinken

Op Mexico na laat de Amerikaanse varkensvleesexportcijfers over de eerste vier maanden van dit jaar overal verliezen zien. Met name China importeert fors minder, net als Japan al laten de uitvoervolumes naar dit land wel verbetering zien. De varkensprijs in de VS ondervindt geen hinder van de teruglopende uitvoercijfers.  
Maandag 11:45 uur
varkensvlees barbecue

Analyse DCA Beursprijs

Varkensmarkt raakt op stoom door zomerweer

De temperaturen lopen dit weekend op en ook de varkensmarkt begint beter op stoom te raken. Een krimpend aanbod en impulsen vanaf de vleesmarkt zwengelen het sentiment aan. DCA Beursprijs 2.0 is daarmee klaar voor de tweede verhoging op rij.
17 Juni 2022
varkenshouderij varkens

Nieuws Varkens

Vleesvarkens zijn weer wat beter gevraagd

Het was de afgelopen maanden weer leuren met varkens, maar inmiddels loopt de afzet duidelijk beter. Staat de markt op een omslagpunt?
15 Juni 2022
varkenshouderij biggen varkens

Nieuws Varkens

Duitse varkensbeurs ziet weer wat licht

Op de Duitse internetbeurs voor varkens werd er vanmiddag (14 juni) voor het eerst in lange tijd weer handel gedaan. Het is een teken dat ook de stemming bij de Oosterburen wat verbeterd.
14 Juni 2022
varkensvlees

Marktflits Varkensvlees

Eerste herstel varkensvleesmarkt

Na een wekenlang durend stabiel intermezzo heeft de varkensvleesmarkt voldoende aanknopingspunten gevonden om een stap naar boven te zetten. Een combinatie van een krimpend aanbod en een verbeterd internationaal afzetperspectief zijn de factoren die de markt in beweging zetten.
14 Juni 2022
compaxo

Interview Menno van der Post

Ambitieus Compaxo ziet lichtpuntjes varkensmarkt

Enkele jaren geleden nam de nieuwe generatie van der Post het familiebedrijf Compaxo over. Dertien neven en nichten zijn nu actief bij de varkensslachter en vleesverwerker met vestigingen in Zevenaar en Gouda. Met de overname werd ook een nieuw strategisch plan uitgewerkt waarvan de uitvoering inmiddels haar voltooiing nadert: een flink uitgebreid en volledig gemoderniseerd slachthuis waarmee de familie haar vertrouwen in de Nederlandse varkenssector onderstreept.
13 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief