Peter Pals

zon

Opinie Peter Pals

Boeren vraagt veel van boeren in turbulente tijd

Sinds half oktober regent het zowat onophoudelijk. Als ik niet al te precies kijk, durf ik zelfs te beweren dat het voortdurend regent. Voor boeren, van wie de fabriek en portemonnee grotendeels buiten liggen, moet dit bijna ontmoedigend zijn. De oogst van 2023 is niet op alle plaatsen binnengehaald en wat de vooruitzichten zijn voor 2024 is ook nog de vraag. Aan uitdaging geen gebrek.
8 Maart 2024
Farmers Funding Peter Pals

Achtergrond Farmers Funding

'Hoe hoger de rente, hoe aantrekkelijker slim geld is'

Farmers Funding & Advies is een van de partijen die zich opwerpen als een alternatief voor bedrijfsfinancieringen in de landbouw. Waar traditionele banken geen optie zijn. of minder aantrekkelijk, bieden zij soms een andere keuzemogelijkheid.
11 Oktober 2022
Farmers Funding

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

Geld lenen zonder gedoe van familie en vrienden

Inmiddels is het een paar weken geleden dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne startte. Op zijn zachtst gezegd, een verschrikkelijke toestand in de volle breedte. Iedereen vraagt zich af hoe dit verder gaat, wat er nog meer gaat gebeuren en wat de impact zal zijn op de samenleving en de economie.
19 Maart 2022
Boerenbusiness

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

'Boer voor het leven?' Hoe staat het met uw motivatie?

'Pap, wat is intrinsieke motivatie?' Ik zit in de auto met mijn zoon. We zijn onderweg naar de sportschool, waar ik hem afzet voor zijn fitness. Ik leg hem uit dat intrinsieke motivatie iets is wat vanuit jezelf komt, hoe graag je zelf iets wil. Bijvoorbeeld jouw motivatie om drie keer per week naar de sportschool te gaan om te herstellen na je sportblessure. Motivatie is dat wat je tot bepaald gedrag aanzet. 'Ooh, oké.' Even is het stil.
11 December 2021
Boerenbusiness

Aangeboden: Farmers Funding en Advies

Fundament onder bedrijf op orde voor je gaat bouwen

Ik ben uitgenodigd om te praten over plannen rondom nieuwbouw en de benodigde financiering. Tegenover mij zitten vader, moeder en de opvolger van een respectabel akkerbouwbedrijf.
25 September 2021
aardappelen Gewastour2020

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

Hoe ziet u zichzelf als toekomstboer?

De agrarische sector is de afgelopen decennia steeds onderhevig geweest aan veranderingen. Waarschijnlijk de meest in het oog springende verandering is ingezet door Sicco Mansholt, minister van landbouw van 1945 tot 1958. De woorden 'schaalvergroting' en 'ruilverkaveling' hoorden bij het toenmalig beleid van Mansholt. Dit heeft geleid tot een afname van het aantal agrariërs en een toename van de professionalisering en totale productie.
30 April 2021
bedrijfsopvolging Boerenbusiness bedrijfsovername

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

Impact bedrijfsopvolging in een coronacrisis

De coronapandemie leidt bij eigenaren van familiebedrijven tot meer zelfreflectie over hun opvolging. Dat blijkt uit onderzoek van Nyenrode Business Universiteit. Boerenbedrijven zijn dé familiebedrijven bij uitstek. Daarom zijn de uitkomsten interessant.
27 Maart 2021
akkerbouw uien uienoogst oogsten

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

In tijden van onzekerheid wordt focus gevraagd!

De oogst van 2020 zit er voor de meeste akkerbouwers op. Het was wederom een bijzonder jaar. Van forse droogte tot regionaal behoorlijke wateroverlast en markten waar, mede door corona, nauwelijks iets aan viel én valt te voorspellen.
12 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden