De Heus Diervoeders

De Heus

Nieuws Jaarcijfers 2021

De Heus voert winst in thuismarkt stevig op

Veevoerconcern De Heus kan succesvol terugkijken op 2021, waarbij zowel de omzet als de winst een flinke toename laten zien. Op de Nederlandse thuismarkt althans, het groepsresultaat is nog niet bekend.
5 Mei 2022
De Heus

Nieuws Oorlog

De Heus blijft in Rusland en dit is waarom

Veel Westerse bedrijven trekken zich terug uit Rusland om zich daarmee te distantiëren van de oorlog die het land uitvecht in Oekraïne. Veevoerconcern De Heus, dat zowel in Rusland als Oekraïne fabrieken heeft, blijft in beide landen actief. Het bedrijf spreekt van een weloverwogen besluit om te blijven.
8 Maart 2022
veevoer De Heus

Nieuws Feijen Diervoeders

De Heus doet overname in Oost-Nederland

Feijen Diervoeders uit het Overijsselse Dalfsen is ingelijfd door De Heus. Daarmee voegt De Heus een kleine regionale speler uit Oost-Nederland toe aan zijn imperium.
10 Februari 2022
natuur bos

Nieuws Onderzoek

STAF krijgt sponsoring van drie agro-concerns

Stichting Agrifacts (STAF) krijgt de komende drie jaar een sponsorbijdrage van De Heus, Royal A-ware en VanDrie Group. Aan de bijdragen worden geen nadere eisen gesteld. STAF mag het daarmee naar eigen believen inzetten. In totaal ontvangt de stichting drie jaar lang een bijdrage van €225.000 per jaar.
16 December 2021
china varkensvlees

Analyse Varkens

Stijging varkensprijs China: najaarspiek of structureel?

Ondanks dat officiële overheidscijfers nog altijd wijzen op een groot aantal varkens in China, zijn er ook een aantal factoren die wijzen op een kleinere varkensstapel. Zo stegen de prijzen recent fors en wordt ook gewezen op de gedaalde import van soja. We vroegen Jan Cortenbach, chief technical officer bij De Heus in China, naar zijn visie op de huidige gang van zaken.
2 December 2021
De Heus Masan

Nieuws Mengvoer

De Heus doet megagrote overname in Vietnam

De Heus neemt het Vietnamese voerbedrijf Masan over. Met de overname voegt De Heus in een klap dertien mengvoerfabrieken en één premixfabriek over, goed voor een jaarlijkse productie van 4 miljoen ton. De directie is content met de overname en spreekt van een mooie mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf.
5 November 2021
De Heus

Inside Mengvoer

Nederlandse mengvoer miljoenen in perspectief

Als laatste van de drie grote mengvoerbedrijven deponeerde De Heus enkele maanden terug stilletjes haar jaarcijfers over 2020 bij de Kamer van Koophandel. De Heus zag de financiële resultaten flink oplopen. Hoewel de winsten in mengvoerland hoog lijken, zijn de marges maar beperkt, aldus analist Guy Sips van KBC Securities. Een overzicht van de resultaten van De Heus, ForFarmers en Agrifirm.
30 September 2021
De Heus

Nieuws OVERNAME

Coppens Diervoeding komt in handen van De Heus

Veevoergigant De Heus heeft opnieuw een overname aangekondigd. Het bedrijf maakte vandaag (20 juli) bekend dat het Coppens Diervoeding uit Helmond overneemt. Familiebedrijf De Heus was de afgelopen jaren al actief op overnamepad in het buitenland, maar slaat nu dus weer een slag in eigen land.
20 Juli 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief