kweekvlees

Top producent kweekvlees Upside Foods vertrekt

Nieuws Vlees

Top producent kweekvlees Upside Foods vertrekt

Een van de meest prominente producenten van kweekvlees in de Verenigde Staten lijkt in crisis. Upside Foods zag vorige maand twee topmensen stilletjes vertrekken. Onderzoekers twijfelen ondertussen steeds meer aan de marktperspectieven van vlees uit een bioreactor.
31 Oktober 2021
Brits bedrijf wil kweekworst snel in schap

Nieuws VLEES

Brits bedrijf wil kweekworst snel in schap

Een startup (Ivy Farm Technologies) gelieerd aan de beroemde Oxford Universiteit in Groot-Brittannië wil al in 2023 kweekvlees commercieel aan kunnen bieden. Als de doelen worden gehaald, is Ivy Farm Technologies naar eigen zeggen het eerste Britse bedrijf dat daadwerkelijk kweekvlees zal verkopen. Tot nu toe is er wereldwijd echter slechts 1 land dat de verkoop van kweekvlees heeft goedgekeurd.
3 Juni 2021
DSM investeert in kweekvleesproducent

Nieuws Kweekvlees

DSM investeert in kweekvleesproducent

Kweekvleesproducent Meatable heeft €47 miljoen opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Chemieconcern DSM is een van de grote investeerders. Met het geld wil Meatable onder meer kleinschalig gaan produceren op de Biotech Campus in Delft, de standplaats van het bedrijf.
24 Maart 2021
'Boeren zijn geen eenheidsworst'

Interview Jan Klink

'Boeren zijn geen eenheidsworst'

Jan Klink (35) staat op nummer 35 op de lijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen. En deze boerenzoon is na de verkiezingen beoogd landbouwwoordvoerder. Wie is Jan Klink en wat kunnen we van hem verwachten als hij wordt verkozen?
30 Januari 2021
Cargill en Bill Gates investeren in kweekvlees

Cargill en Bill Gates investeren in kweekvlees

Memphis Meats, een Amerikaanse start-up die in het laboratorium vlees 'kweekt', heeft $17 miljoen aan investeringen opgehaald. De financiering is afkomstig van onder meer Cargill, Bill Gates en Richard Branson.
29 Augustus 2017

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief