Sectorprognose

rabobank

Nieuws Rabobank

Landbouw groeit dit jaar voorbij niveau 2019

De landbouwsector groeit dit jaar voorbij het niveau van 2019, verwacht Rabobank. Wel zijn er onderlinge verschillen. In de akkerbouw wordt een omzetkrimp van -1% verwacht, terwijl Rabobank voor de grondgebonden veehouderij een groei van de omzet van 4% verwacht. 
10 Juni 2021
peen foodbusiness

Nieuws Food

Coronacrisis zorgt voor tweedeling in foodsector

De coronacrisis heeft in de foodsector voor een tweesplitsing gezorgd, zo schrijft ABN Amro. Er zijn ondernemers die profiteren van de maatschappelijke veranderingen, zoals leveranciers in de foodretail en producenten van plantaardige producten. Daartegenover staat een grote groep bedrijven die juist lijdt onder de crisis. Denk aan horecaondernemers.  
17 Februari 2021
daling omlaag naar beneden

Nieuws Prognose ABN Amro

Herstel agrarische sector pas in tweede helft 2021

Herstel van de agrarische sector zal pas in de tweede helft van 2021 zichtbaar worden. Dat voorspelt ABN Amro in een nieuwe sectorprognose. De coronacrisis én andere uitdagingen zorgen komend jaar voor dalingen in de volumes, vooral in de varkenshouderij en akkerbouw.
20 November 2020
tarweveld flevoland landbouwverkeer

Nieuws Sectorprognose

Rabobank: landbouw groeit ondanks onzekerheid

Rabobank verwacht dat de Nederlandse landbouwsector dit jaar heel beperkt groeit. De onzekerheid regeert, meldt de bank in haar sectorprognose van de Nederlandse economie. Ook in 2019 was de procentuele groei van de landbouw gering. 
27 Januari 2020
banken financieel ING bank

Nieuws Prognose 2020

ING: rem op groei agrarische productie

ING verwacht dat de productie in de agrarische sector in 2020 met 0,5% toeneemt. Daarmee ligt de groei onder het langjarig gemiddelde. Vooral in de intensieve veehouderij wordt productietoename geremd.
16 Januari 2020
export haven transport trein spoorwegen

Nieuws Sectorprognose

ABN Amro verwacht ook in 2020 stevige export

De export van Nederlandse voedingsproducten is in 2019 gemiddeld 5% gegroeid. ABN Amro verwacht dat die hogere vraag vanuit het buitenland dit jaar standhoudt. Uitdagingen zitten met name aan de aanbodzijde.
16 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden