Bedrijfsnieuws ForFarmers

veevoer voer brok veehouderij

Achtergrond Halfjaarcijfers

ForFarmers laat zich niet uit over verloop voerprijs

ForFarmers zag in het eerste halfjaar van 2022 de afzet van voeders flink dalen, maar de omzet in euro's juist fors stijgen. Vooral vanaf het tweede kwartaal van dit jaar kon het voerconcern de gestegen kosten van energie en grondstoffen (zoals granen) beter doorberekenen in de voerprijs aan de aangesloten veebedrijven in de vijf Europese landen waarin ForFarmers actief is.
11 Augustus 2022
ForFarmers

Nieuws Halfjaarcijfers

Voerafzet ForFarmers daalt fors, ook lagere netto winst

ForFarmers heeft de voerafzet in de eerste helft van dit jaar stevig zien dalen. Het voerconcern, met het hoofdkantoor in Lochem, wijt dit met name aan de krimp van de varkenshouderij in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
11 Augustus 2022
veevoer brok brokken varkensvoer

Analyse Voer

Hoe voerbedrijven omgaan met krimpende veestapel

De Nederlandse voersector was altijd al competitief, maar door de krimpende dieraantallen intensiveert de strijd. De komende jaren zal dit gevecht waarschijnlijk nog heviger worden. Hoewel boeren in alle hevigheid tegenstribbelen, hangt het stikstofbeleid als het zwaard van Damocles boven de veehouderij. Hoe presteren de grote en middelgrote voerbedrijven in tijden van krimp?
15 Juli 2022
ForFarmers

Nieuws Halfjaarcijfers

ForFarmers geeft positieve winstwaarschuwing af

ForFarmers heeft in een ongebruikelijke update aangegeven dat het resultaat in de eerste helft van 2022 hoger uitpakt dan eerder werd ingeschat. De oorzaak hiervan ligt bij positieve ontwikkelingen in het buitenland. Voor de tweede helft van dit jaar houden ze nog wel een slag om de arm.
8 Juli 2022
ForFarmers

Achtergrond ForFarmers

'Britse fusie schot voor de boeg van koers ForFarmers'

ForFarmers heeft een verrassende stap genomen door de Britse activiteiten te fuseren met 2Agriculture, een grote pluimveevoerproducent in het Verenigd Koninkrijk. Analist Guy Sips van de Belgische zakenbank KBC Securities denkt dat ForFarmers met deze zet alvast een tipje van sluier oplicht wat betreft de nieuwe strategie van het beursgenoteerde veevoerconcern. 'Dit is waarschijnlijk een schot voor de boeg.'
1 Juli 2022
ForFarmers

Nieuws Voer

ForFarmers UK fuseert met Brits pluimveevoerbedrijf

De Britse tak van ForFarmers gaat fuseren met 2Agriculture, een voerbedrijf dat zich uitsluitend richt op de pluimveesector. Binnen ForFarmers is veel enthousiasme te proeven over deze stap.
1 Juli 2022
ForFarmers

Nieuws Beurs

Koers ForFarmers kruipt weer langzaam omhoog

Het aandeel van ForFarmers heeft in de tweede helft van mei een behoorlijke koerswinst geboekt. Procentueel gezien althans. Het aandeel beweegt intussen weer rond de koers van €3.
1 Juni 2022
ForFarmers

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers incasseert nieuwe dreun in prestaties

Veevoergigant ForFarmers heeft flink last van de gestegen kosten van met name grondstoffen en energie. De beursgenoteerde onderneming uit Lochem ziet de resultaten behoorlijk kelderen doordat het de prijsstijgingen niet geheel aan veehouders kan doorberekenen. Dat meldt het concern in een operationele voortgangsrapportage over het eerste kwartaal.
5 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief