DCA PAT-Index

aardappelen aardappelbewaring

Analyse PAT-Index

Verwerkers kopen maar weinig aardappelen bij

Sinds 2018 publiceren de gezamenlijke Nederlandse aardappelverwerkers de door hun betaalde prijzen voor fritesaardappelen. De DCA PAT-Index wordt dagelijks berekend. Ondanks de omvangrijke aardappelindustrie is het volume mager te noemen. Hebben verwerkers maar weinig behoefte aan vrije aardappelen of zijn zij maximaal ingedekt via vaste contracten?
27 Januari 2022

Marktupdate Aardappelen

Markt blijft stappen omhoog zetten

De markt zet nog steeds stappen. De fysieke noteringen houden de stijgende lijn vast, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. De termijnmarkt kiest een iets andere richting. Dat komt vooral omdat de kopende partijen een afwachtende houding aannemen. Gaat daar nog verandering in komen?
24 Januari 2022
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Het begint wat te broeien op de aardappelmarkt

Verwerkers hebben de afgelopen maanden dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod af land aardappelen. Hoewel de gemiddelde hectare opbrengsten niet goed maar ook niet slecht zijn is er in september en waarschijnlijk ook in oktober een grote hoeveelheid aardappelen verwerkt. Nu het af land seizoen op het einde loopt wordt het spannend hoe de grote overstap naar de aardappelen uit de schuur loopt.
5 November 2021
aardappelen aardappeloogst

Nieuws PAT Index

Notering fritesgeschikte aardappelen aangepast

De PAT Index, de referentieprijs voor fritesgeschikte aardappelen, wordt voor het nieuwe oogstseizoen 2021 aangepast. Dit heeft vooral betrekking op de rassenselectie en de weging van deze rassen, meldt DCA-Marktes, het price reporting agency dat de PAT Index heeft ontwikkeld.
10 Augustus 2021
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Duitsland zet toon, België volgt, Nederland wacht

De fysieke fritesaardappelmarkt heeft afgelopen week weer een stap omhoog gezet. In de afwikkelingsweek (17) van het april 2021 termijncontract werd al duidelijk dat de fysieke markt stappen aan het maken was.
7 Mei 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

PotatoNL en PAT-Index raken in een spagaat

Het verschil in noteren tussen de PotatoNL categorie 1 notering en PAT-Index groeit. Terwijl de fysieke markt steeds een stapje zet blijft de inbreng van Nederlandse verwerkers gering. Waarom stijgt de PAT niet mee?
15 Februari 2021
financieel grafiek beurs

Inside Aardappelen

Hoe PAT-Index de vrije teler op het verkeerde been zet

Met het naderen van het einde van het aardappelseizoen, zijn het altijd spannende tijden voor de langbewaarders. Zal het lange bewaren beloond worden, of had beter af land geleverd kunnen worden?
20 Juni 2019
DCA Boerenbusiness

Nieuws PAT-Index

DCA PAT-Index is van start gegaan

De DCA PAT-Index is donderdag 29 november van start gegaan. Het is een notering van fritesgeschikte aardappelen, op basis van gedane transacties in de afgelopen week. De Index biedt daarmee in 1 oogopslag een beeld van de gemiddelde prijs in de afgelopen 7 dagen.
29 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden