Prijs zetmeelaardappelen

emsland

Interview Emsland Group

'Contractprijs moet met de markt mee omhoog'

Emsland Group moet in haar werkgebieden opboksen tegen aardappelverwerkers uit alle segmenten. Dat is niet eenvoudig, maar het bedrijf wordt gesterkt door een stabiele afzetmarkt. Het probeert nauw samen te werken met haar telers om voordeel te bieden. Toch is het uiteindelijk het financieel resultaat onderaan de streep die telers overhaalt om zetmeel-, vlokken- en granulaataardappelen te blijven telen voor het concern, zegt CEO Gerrit Jan Wesselink realistisch.
2 Januari 2024
emsland

Nieuws Aardappelen

Emsland keert kerstbonus uit na zware oogst

Aardappeltelers die zetmeel-, granulaat- of vlokkenaardappelen voor het Duitse Emsland Group telen kunnen half januari rekenen op een financiële compensatie. Zo tracht de aardappelverwerker de meerkosten voor een moeizame oogst te compenseren. Ook de bewaar- en transportpremies worden verhoogd.
15 December 2023
aardappeloogst aardappelrooier

Nieuws Aardappelen

Areaal zetmeel in Duitsland slinkt voor derde jaar

Het areaal zetmeel aardappelen in Duitsland laat wederom een krimp zien. Een kleiner areaal is niet alleen aan Duitsland voorbehouden. In de hele EU worstelt de industrie met het zekerstellen van voldoende grondstof stelt de Verenging van Duitse Zetmeelaardappelverwerkers (BVS).
4 September 2023
Avebe

Analyse aardappelen

Avebe trapt campagne af met uitdagingen

De verwerking van nieuwe oogst zetmeelaardappelen is van start bij zetmeelproducent Avebe. Er hingen enkele donkere wolken boven het teeltseizoen, maar dat hoeft niet negatief uit te pakken wat de opbrengst betreft. De zetmeelmarkt gaat echter wel door een moeizamere fase. Het behoud van areaal staat onder druk. Deels door het GLB, maar ook door gewassen die financieel meer opleveren.
30 Augustus 2023
aardappelen akkerbouw frankrijk

Nieuws Aardappelen

Franse staat trekt de knip voor zetmeeltelers

Het zijn zware tijden voor de zetmeelteelt in Frankrijk volgens het Franse ministerie van landbouw. 2022 was een slecht jaar voor telers van zetmeelaardappelen. Om de teelt te behouden kondigt landbouwminister Marc Fesneau een steunpakket aan voor de telers, om hen te compenseren voor de sterk gestegen productiekosten.
17 Juli 2023
Avebe Innovation Centre

Nieuws Aardappelen

Avebe trapt op de rem en verlaagt de basisprijs

De inschatting die Avebe gemaakt heeft voor de zetmeelaardappeloogst 2023 eerder dit jaar is te rooskleurig geweest. Dat is de conclusie die te trekken valt uit een bericht over de basisprijs dat de coöperatie naar zijn leden telers heeft gestuurd.
14 Juli 2023
emsland

Nieuws Aardappelen

Bonus bij Emsland Group voor meer aardappelen

Aardappeltelers kunnen opnieuw rekenen op een significante prijsverhoging dit oogstjaar bij Emsland Group, de Duitse aardappelverwerker voor zetmeel- en vlokkenaardappelen. Die volgt na de historische prijsverhoging van vorig seizoen. Naast een verhoging van de basisprijs worden de verschillende premies verhoogd. Opvallend is dat zowel nieuwe als bestaande telers een financiële bonus van het bedrijf ontvangen wanneer ze zich aansluiten om voor drie jaar (meer) aardappelen te telen.
7 Februari 2023
aardappelen Zetmeel zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Vervroegde markttoeslag voor Emsland-teler

Emsland Group, de Duitse producent van aardappelzetmeel en vlokken, vervroegt de toezegging van de 2022-markttoeslag voor hun aardappeltelers die in de loop van het seizoen uitbetaald krijgen. Volgens CEO Gerrit Jan Wesselink moet dat telers verder vertrouwen geven in het komend seizoen. 'We willen de teler een goed gevoel geven over de aardappelteelt in deze roerige tijden.'
24 December 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden