Bedrijfsnieuws Arla Foods

Arla Foods Pronsfeld

Nieuws Melk

Arla rondt mega-uitbreiding Pronsfeld af

Zuivelreus Arla heeft met de opening van een tweede grote poedertoren in het Duitse Pronsfeld het grootste project van het bedrijf tot nog toe afgerond. De nieuwe toren kan jaarlijks 90.000 ton melkpoeder erbij produceren voor met name exportbestemmingen.
31 Mei 2022
DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

DOC Kaas verhoogt de melkprijs voor mei met het dubbele bedrag van de vorige maand. Oftewel: met €2,15 per 100 kilo. Volgens eigen opgave en bij een volume van 1,1 miljoen kilo betaalt het kaasconcern ruim over de €50,00 per 100 kilo. Wat doet DOC Kaas in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?
29 April 2022
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla wil CO2-arme melk beter belonen

Arla wil haar leden meer gaan betalen voor CO2-arme melk. Het is idee is dat, hoe minder CO2-wordt uitgestoten, hoe meer premie Arla betaalt. Een gedetailleerd plan is volop in ontwikkeling.
19 April 2022
veevoer voer veehouderij stal melkveebedrijf koeien eten

Nieuws Melk

Eko-Holland volgt de concurrentie met melkprijs

Eko-Holland, de coöperatie van biologische melkveehouders, verhoogt de voorschotprijs voor de maand maart. Daarmee volgt het, op enige afstand, de bewegingen van Arla en FrieslandCampina. 
2 Maart 2022
Mark Boot Arla Foods

Interview Mark Boot (Arla)

'Iedere melkveehouder is welkom bij ons'

Hiervoor werkte hij tien jaar in Maleisië voor Arla, nu staat Mark Boot sinds enkele maanden aan het roer van de Nederlandse tak van de Scandinavische zuivelcoöperatie. Qua melkcollectie is Arla in Nederland een kleine speler, maar de ambitie is om te groeien. Het rendement van de eigenaren staat met stip op één, stelt Boot. Of de hoge zuivelprijzen standhouden, durft Boot niet te zeggen. 'De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is een van de vele onzekere factoren in de markt.  
1 Maart 2022
FrieslandCampina

Analyse Melk

FrieslandCampina en Arla zijn aan elkaar gewaagd

FrieslandCampina en Arla hebben beiden hun jaarverslag over het voorgaande jaar gepubliceerd. Arla lijkt het, qua omzet en winst, iets beter te hebben gedaan dan FrieslandCampina. Die laatste heeft op het eerste gezicht een iets hogere melkprijs betaald. Hoe zit dat precies?
25 Februari 2022
Arla Foods

Nieuws Melk

Omzet Arla stijgt met bijna 6 procent

Zuivelreus Arla zag de omzet vorig jaar met 5,6% stijgen tot €11,2 miljard (was €10,6 miljard). Dit vooral door hogere verkoopprijzen en een volumegedreven omzetgroei bij strategische merken. De uitbetaalde melkprijs steeg van €36,50 naar €39,70 per 100 kilo. De nabetaling is vastgesteld op €1,60 per 100 kilo.
10 Februari 2022
Arla Foods

Nieuws Arla

Arla wil nog meer CO2 reduceren

Zuivelcoöperatie Arla verhoogt de CO2-reductie doelstelling voor haar bedrijf van 30 naar 63%. Tussen 2015 en 2020 heeft Arla de uitstoot van haar activiteiten met 24% verminderd. Arla doet hier nu een schepje bovenop door met name in productie en logistiek klimaatverandering tegen te gaan. Hiermee wil Arla voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs, dat de mondiale opwarming tot 1,5°C wil beperken.
11 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief