Ruwvoerprijzen

gras ruwvoertour2020

Analyse Ruwvoer

Voorjaarskriebels remmen vraag naar ruwvoer

Het is niet de drukste tijd in de fouragehandel. Hooi en stro loopt goed door maar in maïs en kuilgras is het weleens drukker geweest rond deze tijd van het jaar volgens handelaren. De steekvaste bijproducten komen na een paar roerige weken in wat rustiger vaarwater.
12 Maart 2024
mest bemesting drijfmest

Analyse Ruwvoer

Voorjaar trekt meer aandacht dan voermarkt

Het tot nu toe natte maar zachte voorjaar trekt de aandacht bij veehouders. Voer raakt daardoor een beetje uit beeld. Wat gedaan moet worden gebeurt natuurlijk gewoon, maar dat het rantsoen kritisch tegen het licht houden loont, lijkt sommige veehouders te ontgaan. In de enkelvoudige grondstoffen en bijproducten zijn namelijk behoorlijke verschuivingen.
5 Maart 2024
ruwvoer

Analyse Ruwvoer

Bijproducten zorgen voor leven op stabiele voermarkt

Het is niet de drukste tijd van het jaar voor ruwvoer. Dat is in de bijproducten wel anders. Van schaarste in bijproducten is geen sprake meer. Het wordt voor veehouders een stuk vriendelijker.
27 Februari 2024
bierbostel

Analyse Ruwvoer

Er valt wat te kiezen voor kopers van bijproducten

De granenmarkt zit in een neerwaartse spiraal. Daar krijgen ook de bijproducten het een en ander van mee. Voor veehouders valt er daardoor weer wat te kiezen. In het ruwvoer loopt het vaste werk goed door. Enkele fouragehandelaren vinden het zelfs druk voor deze tijd van het jaar.
20 Februari 2024
bierbostel

Analyse Ruwvoer

Er komt lucht in het aanbod bijproducten

Er worden geen gekke sprongen gemaakt op de ruwvoermarkt. Het aanbod bijproducten wordt wat ruimer. Verder loopt het vaste werk gestaag door bij de meeste fouragehandelaren. Veehouders zijn drukker met de start van het mestseizoen dan met de voerhandel, merken verschillende handelaren.
13 Februari 2024
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Analyse Ruwvoer

Veehouders houden de hand op de knip

Het hobbelt voort op de ruwvoermarkt. Relatief hoge voerprijzen en marges die in de veehouderij onder druk staan, maken de stemming onder kopers er niet beter op. Er wordt wel geïnformeerd naar bijvoorbeeld maïs of kuilgras maar het wil nog weleens even duren voordat de aspirant-koper er een klap op geeft.
6 Februari 2024
bierbostel

Analyse Ruwvoer

Prijzen bijproducten komen in beweging

Het is niet bijzonder druk in de ruwvoerhandel maar prijzen blijven wel op een relatief hoog niveau. Dan gaat het natuurlijk wel om goed voer, want dat is er niet in overvloed. Of beter gezegd: dat wordt maar beperkt aangeboden. In de bijproducten zit meer beweging. Onder andere bierbostel is beter beschikbaar en dat is in de prijzen te merken.
30 Januari 2024
stro strobalen

Analyse Ruwvoer

Beperkte handel maar toch blijft ruwvoer aan de prijs

De vraag naar stro trekt iets aan, maar het is niet bijzonder spannend op de ruwvoermarkt. Prijzen blijven op een relatief hoog niveau en kopers leunen een beetje achterover.
23 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden