Gerstprijs

gerst Agrifoto

Analyse Gerst

Eindvoorraad van gerst zakt verder terug

De wereldwijde eindvoorraad van gerst is verder gedaald, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Aangezien het merendeel van de wereldwijde gerstproductie richting de veevoerindustrie gaat - met name China blijft veel product afnemen - levert die krappe voorraad vooral problemen op voor de bierindustrie.
14 Februari 2022
gerst Agrifoto wintergerst

Achtergrond Gerst

Krapte van gerst houdt de gemoederen bezig

De krapte op de markt voor gerst houdt de gemoederen flink bezig. Van alle kanten wordt getrokken aan de grondstof. Daarbij lijkt de veevoerindustrie de strijd te winnen van de bierindustrie. De hoeveelheid moutgerst neemt zodoende alsmaar af en dat heeft gevolgen. Bierbouwers zien zich inmiddels genoodzaakt om hun prijzen te verhogen.
17 Januari 2022
graan gerst brouwgerst

Analyse Gerst

Tekort aan gerst uitdaging voor bierproducent

Bierproducenten hebben steeds meer reden om met de handen in het haar te zitten. De wereldwijde voorraad van gerst bevindt zich op het laagste niveau in 38 jaar en in de belangrijkste producerende landen, waaronder de Verenigde Staten, neemt het areaal het komend jaar niet veel toe. En die agrarisch ondernemers die wel voor de gerstteelt kiezen, geven nog altijd de voorkeur voor levering aan de veevoerindustrie. Al is ook daar de vraag groter dan het aanbod.
13 December 2021
brouwgerst bier foodbusiness bierbrouwerij

Nieuws Veredeling

Brouwers onder vuur wegens octrooi op gerst

Een groep activisten verenigd in No patents on seeds doet vandaag (dinsdag 8 juni) een nieuwe poging om octrooien op conventioneel veredelde planten in de EU te verbieden. Wat kan dit voor effect hebben voor de ontwikkeling van nieuwe rassen en de prijs van zaden?
8 Juni 2021
gerst Agrifoto zomergerst

Inside Granen

Prijs gerst streeft tarwe voorbij

De tarweprijs op de Amerikaanse CBoT en Franse Matif staat de laatste weken onder druk. De Nederlandse noteringen van bijvoorbeeld Groningen en Rotterdam laten een veel minder scherpe daling of zelfs een stabiele tarweprijs zien. En misschien nog wel opvallender is dat de gerstprijs beter stand houdt dan de tarweprijs.
26 Mei 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Voederbiet - Week 15

Melkveehouder zaait gerst mee met voederbieten

Door de hoge kVEM-opbrengst wordt de voederbiet steeds belangrijker in de ruwvoerstrategie van melkveehouders. Het areaal voederbieten in Nederland groeit ieder jaar weer.
12 April 2021
gerst Agrifoto wintergerst

Inside Granen & Grondstof

China koopt na Franse nu ook Argentijnse gerst

Boeren in Argentinië zaaien dit jaar naar alle waarschijnlijkheid minder tarwe. Door de verwachte marktomstandigheden hebben ze in gerst een mooi alternatief gevonden. Dat is deels ingegeven vanwege vrees voor interventiemaatregelen van de overheid. Maar er is ook een goede graag naar voergerst op de wereldmarkt en dan met name uit China.
9 Maart 2021
gerst Agrifoto wintergerst hybride

Inside Granen & Grondstof

China koopt al gerst van de komende oogst

China blijft grote volumes graan, soja en maïs kopen. Het land is de varkensstapel weer aan het opbouwen na de desastreuse uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) en heeft daar voer voor nodig. Recent maakte het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) nog bekend dat China in 4 dagen 5,85 miljoen ton maïs kocht. China lijkt zich ook alvast voor de komende oogst in te kopen.
3 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief