Dierenactivisme

canada

Nieuws Canada

Canadese wet beschermt veehouder tegen activisten

In de Canadese staat Ontario is een wet aangenomen die veehouders in die staat moet beschermen tegen dierenactivisten. Daarnaast is het maximum bedrag van de boetes verhoogd naar $15.000 (CAN).
23 Juni 2020
Boerenbusiness

Interview Linda Janssen

'We moeten samen strijden tegen dierenactivisme'

Vanmiddag (19 juni) vindt er een trekkerdemonstratie plaats bij het gerechtshof in Arnhem. De zaak van de konijnenhouder die 2 demonstranten in zijn stallen betrapte, dient zich daar vandaag aan. Eén van de aanwezige boerenorganisaties is de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Boerenbusiness sprak hiervoor met voorzitter Linda Janssen.
19 Juni 2020
rechtspraak rechtzaak

Nieuws Dierenactivisme

FDF: 'Rechtssysteem faalt tegen stalterreur'

Farmers Defence Force (FDF) is uitermate teleurgesteld in het vonnis van de rechter tegen de dierenactivisten die afgelopen lente een varkensbedrijf in Boxtel hebben bezet. Volgens voorzitter Mark van den Oever voelen boeren zich 'opnieuw in de kou gezet door het rechtssysteem'.
7 November 2019
Tonnies

Nieuws Dierenactivisme

Dierenactivisten leggen aanvoer bij Tönnies plat

Bij een van de slachtlocaties van het Duitse vleesconcern Tönnies versperren dierenactivisten sinds maandagochtend 21 oktober de toegang.
21 Oktober 2019
politie

Achtergrond Stalbezetting Boxtel

'Waarom kregen activisten 10 uur vrij spel?'

Daags na de stalbezetting in Boxtel is agrarisch Nederland nog altijd in rep en roep. De gevoelens die na 1 nacht overheersen, zijn teleurstelling, angst en vooral boosheid. "Waarom moest het 10 uur duren voordat de actie ten einde kwam", vraagt Eric Stiphout, bestuurder bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), zich af.
14 Mei 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Opinie Eric de Lijster

Bezetting Boxtel vrijbrief voor meer stalterreur

Daar waar in de sector lang voor werd gevreesd, is maandag 13 mei gebeurd: dierenextremisten bezetten ruim 10 uur lang een varkensstal in Boxtel. Kortom: ook 'prime time' volop aandacht in de media voor deze illegale actie. Daarmee hebben de extremisten, zo is de wrange conclusie, precies het doel bereikt dat ze voor ogen hadden.
14 Mei 2019
Boerenbusiness

Nieuws Dierenactivisme

Bezetting varkensbedrijf in Boxtel beëindigd

In Boxtel zijn dierenactivisten maandag 13 mei een varkensstal binnengedrongen. Ruim 100 personen van de actiegroep 'Activism On The Road' hebben de stal sinds het middaguur bezet gehouden. Om 22:00 uur hebben de politie en Mobiele Eenheid (ME) de activisten uit de stal gehaald en afgevoerd.
13 Mei 2019
Boerenbusiness

Achtergrond Dierenactivisme

Boerenbestuurder bezoekt stiekem Animal Rights

Met een kloppend hart trad hij het aftandse zaaltje binnen: de boer die undercover ging bij de avond van Animal Rights op 23 januari. Hij wilde zelf weleens weten wat voor mensen dat nu zijn die 's nachts inbreken bij boeren. En dus begaf deze LTO-bestuurder zich in het hol van de leeuw.
6 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden